Actual

Gabriela Firea, intervenție în cazul femeii omorâte de câini: Ce s-a întâmplat cu bugetul ASPA?

Gabriela Firea, intervenție în cazul femeii omorâte de câini: Ce s-a întâmplat cu bugetul ASPA?

Fostul primar general, Gabriela Firea a declarat că în timpul mandatului său, situația era ținută sub control, dar se întreabă ce ce s-a întâmplat cu bugetul ASPA, pentru că este unul uriaș, dar acțiunile nu se văd. Mai mult, fostul primar spune că sunt și alte zone care arată similar în Capitală, Lacul Morii nefiind un caz izolat.

Gabriela Firea, întrebare către autoritățile locale bucureștene: Ce s-a întâmplat cu bugetul ASPA? Unde au mers aceste fonduri?

Gabriela Firea a vorbit la România TV, despre lipsa de implicare a autorităților în cazul câinilor maidanezi, după ce o femeie a fost ucisă de câini în Sectorul 6.

„Terifiant! Este o dramă și ar trebui să ne îngrijoreze pe toți și pe cei care activăm. Din păcate, unii putem să facem, alții nu mai avem cum. Decât prin semnale de alarmă. Acum suntem într-un astfel de moment. Sunt și alte zone care arată similar, măsuri nu s-au luat, nu se vor lua sau se iau pe ultima sută de metri”, a declarat Gabriela Firea.

Fostul primar general e de părere că în timpul mandatului său rezultatele au fost vizibile, inițiind mai multe campanii de informare și popularizare care și-au atins scopul, bugetul fiind unul pe măsură.

Am făcut multe comandamente, împreună cu primăriile de sector, tocmai pentru a verifica toate cartierele și zonele unde puteau să existe câini abandonați

Cred că am avut bugete mari pentru asta, dar care s-au văzut în rezultate, a precizat Firea.

”Foarte multe comandamente, împreună cu primăriile de sector, tocmai pentru a verifica toate cartierele și zonele unde puteau să existe câini abandonați. Acțiunile mergeau în următoarele direcții: campanii de informare și popularizare în vederea adopțiilor, acțiuni de sterilizare și să sesizăm dacă există în anumite cartiere câini care sunt înfometați, au anumite boli, sunt ai nimănui și pot să omoare. Eu îmi aduc aminte că au fost 23 milioane de lei”.

Gabriela Firea spune că s-a uitat și pe ultimii doi ani, 17 milioane de lei.

”Destul de mari, sunt milioane de euro. Sunt anumite persoane care spun că răspund de 10 câni. Noi discutăm să îi țină în curte, nu pe stradă, nu în cartier. De aceea este important să colaborezi cu populația. Sunt două idei – o parte din ONG-uri care militează să nu se atingă nimeni de câine și ceilalți care spun că un câine trebuie să fie în curte nu pe stradă. Noi trebuie să avem grijă de toate aceste opinii, de oameni și de animale”, a mai spus Gabriela Firea.

Fostul edil a adresat și o întrebare publică: ”Ce s-a întâmplat cu bugetul ASPA?

”Unde au mers aceste fonduri, având în vedere că pe timpul mandatului meu se vedeau rezultatele? Câinii erau adoptați sau sterilizați. Nu s-a mai făcut nimic, dar banii s-au tocat. Ce s-a făcut cu acești bani?”, a concluzionat aceasta.