Social

Gabriela Firea: Medicii de Familie sunt descurajați să trateze pensionarii

Gabriela Firea: Medicii de Familie sunt descurajați să trateze pensionarii

Senatorul PSD, Gabriela Firea este de părere că Medicii de Familie sunt descurajați pensionarii. Aceasta susține faptul că proiectul propus de Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate ar favoriza acest lucru.

Membrii coaliției iau măsuri e îi afectează pe vârstnici

Gabriela Firea a mărturisit că membrii Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR iau decizii ce îi afectează pe vârstnici, în loc să le asigure prevenție și tratament.

„O idee sumbră, care lovește și în seniori, și în tineri! În pensionari, pentru că le reduce dramatic dreptul la sănătate! Și în tineri, pentru că cei cu suflet îi vor ajuta ei, din banii lor, pe părinți și bunici, pentru tratamentele și analizele necesare, în locul statului!

Cei de la putere vor să reducă nivelul asistenței medicale pentru pensionari! E genocid! Guvernul a declanșat o operațiune îngrozitoare, care îi afectează dramatic pe pensionari. Vor să reducă drastic finanțarea sănătății pentru persoanele peste 60 de ani, prin noi norme care scad punctajul medicilor de familie acordat per capita pentru pacienții din această grupă de vârstă, deși aceștia reprezintă o categorie cu vulnerabilități și nevoi crescute.

Asta după ce tot guvernul le-a înghețat pensiile și le-a tăiat din puterea de cumpărare, iar acum le taie și din serviciile de sănătate, în plin vârf pandemic.

În loc să le asigure prevenție și tratament, guvernul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR lovește în vârstnici”, a scris fostul primar pe contul de Facebook.

Medicii de Familie sunt descurajați să trateze pensionarii

„În proiectul Contractului Cadru și normelor acestuia, propuse de Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate, medicii de familie sunt descurajați să mai trateze pensionari, prin scăderea punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani, deși este evident că acești pacienți au nevoie acută de mai multă îngrijire medicală, mai ales în actualul context.

Prin noile reglementări se intenționează și realizarea unor economii drastice la fondul pentru analize de laborator, fapt care face imposibilă prevenția.

Suntem alături de pensionari și de medicii care cer retragerea acestui proiect de contract cadru.

Propunerile CNAS sunt de neacceptat în actualele condiții pandemice, pentru că distrug echilibrul precar în care se află sistemul de sănătate și expun unui pericol mortal persoanele în vârstă.

Este încă o dovadă că echipa noastră a avut dreptate, atunci când i-a acuzat pe guvernanți că taie banii de la sănătate. Dacă lăsau măcar finanțarea de anul trecut, nu apărea problema asta”, a mai completat Gabriela Firea pe Facebook, potrivit Antena 3.