Info Actual > Social > Gabriela Firea, uluită de tragedia de la Victor Babeș: Incompetența ucide!
Social

Gabriela Firea, uluită de tragedia de la Victor Babeș: Incompetența ucide!

Gabriela Firea, uluită de tragedia de la Victor Babeș: Incompetența ucide!

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea a reacționat imediat după tragedia de la Victor Babeș. Aceasta a mărturisit că incompetența ucide.

Gabriela Firea este șocată. Senatoarea PSD a postat un mesaj, pe o rețea de socializare, despre tragedia de la Vicotr Babeș, acolo unde în această seară, au murit trei pacienți, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă. Alți cinci pacienți au fost transferați la alte unități medicale.

„Doamne, ce se întâmplă cu țara noastră? Incompetența ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! #NuLePasaDeOameni”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Tragediile se ţin lanţ în sistemul medical

Tragediile se ţin lanţ în sistemul medical. Se pare că la Victor Babeş au murit trei oameni, după ce mai multe spitale s-au făcut scrum din cauza suprasolicitărilor la staţiile de oxigen.

„Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Reglarea continuă a parametrilor de lucru

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș
– 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
– 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
– 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
– 1 pacient la Floreasca
– 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator”, se arată într-un comunicat al DSU, potrivit România TV.