Actual

Gala Companii de Elită. Aurelia Bambiciuc, Catena: ”Poziția de lider se păstrează cu responsabilitate și profesionalism”

CATENA.v1
Foto: facebook.com

Revista Capital a organizat pe data de 18 octombrie 2023 Gala Companii de Elită. În cadrul acesteia au fost premiate cele mai importante companii din România, având în vedere rezultatele obținute în 2022. Printre cei premiați s-a aflat și compania FildasCatena.

Premiul a fost ridicat Vlad Țigoi- director de strategie Fildas Catena Group. În acest context, Aurelia Bambiciuc, farmacist  și director național de vânzări Catena, a declarat: „Vă mulțumim Capital pentru această gală superbă. Felicitări tuturor premianților din această seară. Mulțumim pentru premiu, cât și pentru trofeul special. Ne bucurăm și suntem mândri ca o firmă, companie românească de familie, să facă parte din topul Companiilor de Elită din România. Menținerea poziției noastre de lider este posibilă cu multă muncă făcută cu pasiune, cu responsabilitate și cu profesionalism de către întreaga echipă. Ne vom implica la fel de mult, cum am făcut-o și cum o facem de peste 3o de ani pentru susținerea și sănătatea pacienților noștri.”

Cu responsabilitate și profesionalism

Anca Vlad a pus bazele grupului în 1993 când a înfiinţat distribuitorul de produse farmaceutice Fildas Trading. În 1999, avea să apară și reţeaua de farmacii Catena. Pe atunci erau 30 de farmacii. Astăzi, Catena are 909 farmacii în toată ţara şi este cel mai mare jucător după cifra de afaceri şi numărul de unităţi. Dar cum reușește Catena să fie nr 1?

”Modelul financiar și operațional robust, cu grad mic de îndatorare și indicatori financiari sănătoşi, ne-a permis să ne adaptăm rapid la contextul de criză, continuându-ne astfel dezvoltarea sustenabilă. Astfel, am reuşit să ne reconfirmăm şi anul acesta poziţia de lider în industria de retail şi distribuţie farmaceutică din România”, ne-au declarat reprezentanții companiei.

Provocările lui 2023

„Anul 2023 este plin de surprize din punct de vedere al modificărilor majore ale Codului Fiscal. Distribuitorii de medicamente din România funcţionează în conformitate cu legea emisă de Ministerul Sănătăţii care fixează un nivel maxim al adaosurilor şi al preţurilor de vânzare. Există sute de medicamente pentru care procentul de 1% din cifra de afaceri va face ca acestea să fie vândute în pierdere”, spun cei de la Catena.

”Suntem în curs de a cerceta impactul asupra fiecărui produs în parte. De aceea, obiectivele pe termen scurt şi mediu, sunt în lucru. Pe parcursul celor 30 de ani ai firmei noastre au mai fost momente tensionate, dar sperăm ca şi cu ajutorul autorităţilor acestea se vor rezolva”, subliniază reprezentanții companiei.

Piedicile trebuie trecute

Volatilitatea caracteristică ultimilor ani a continuat şi în 2023, cel mai mare risc operaţional fiind legat de buna funcționare a lanțurilor logistice internaționale. ”Disponibilitatea medicamentelor și prețul materiilor prime sunt puternic afectate de efectele directe ale războiului din zona Marii Negre. Grupul Fildas continua să funcţioneze în linie cu obiectivul său strategic de a asigura accesul pacienţilor români la medicamente şi servicii farmaceutice de cea mai bună calitate. Urmărim să avem în depozitele noastre cantităţi suficiente de medicamente pentru a putea asigura continuitatea aprovizionării farmaciilor şi pacienţilor pentru o perioadă cât mai mare de timp, în cazul apariţiei unor lipsuri”, declară cei de la Catena.

Topul 300 de Companii realizat de revista Capital va fi disponibil la toate punctele de difuzare ale presei, dar și online pe site-ul www.edituradecarte.ro începând cu data de 20 octombrie. În cadrul suplimentului pot fi găsite atât subiecte de actualitate, dar și informații despre cele mai importante companii din țară.