Lifestyle

„Gala Gimnasticii Românești” premiază cei mai remarcabili sportivi. Intrarea este liberă

Gala Gimansticii Românești
sursa foto: arhiva companiei

Pe data de 16 februarie, Federația Română de Gimnastică va găzdui „Gala Gimnasticii Românești”, o manifestare în cadrul căreia vor fi acordate distincții celor mai remarcabili gimnaști în domeniile gimnasticii artistice – atât feminin, cât și masculin, și gimnasticii aerobice, pentru realizările lor din anul 2023.

Sabrina Maneca Voinea va primi, la “Gala gimnasticii româneşti”, trofeul pentru cea mai bună sportivă a anului 2023 la gimnastică artistică feminină. Medaliată cu bronz la sol la campionatele europene și ocupantă a locului 4 la mondiale, Sabrina s-a calificat cu echipa României (Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman, Andreea Preda și Ella Oprea Crețu) la Jocurile Olimpice de la Paris.

Gala Gimnasticii Românești premiază cei mai remarcabili gimnaști

Sabrina este urmată în clasamentul celor mai bune gimnaste de Alexia Vânoagă, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman, Andreea Preda, Anamaria Mihăescu, Ariana Cotu, Miruna Botez și Marcela Cercea.

Calificat la Jocurile Olimpice de la Paris după locul 30 ocupat la Campionatele Mondiale de la Anvers, Andrei Muntean s-a clasat pe locul întâi,la gimnastică artistică masculină, fiind urmat de Robert Burtanete, Radu Iustin Mihai, Gabriel Burtanete, David Puicea, Norbert Marcu, Rafael Szabo, Emilian Neagu, Nicholas Ţarcă şi Nicolae Bera.

David Gavrilovici, vicecampion european la trio, dans aerobic şi cu echipa României va primi trofeul pentru cel mai bun sportiv al anului la gimnastică aerobică. El a fost urmat în clasament de Claudia Ristea, Leonard Manta, Sandra Dincă, Daria Mihaiu, Larisa Șuiu, Vlăduț Popa, Daniel Țavoc, Antonio Surdu şi Mădălin Boldea.

Câştigatoare a 4 medalii de aur în întrecerea juniorilor la Campionatele Europene, (trio, grup, dans aerobic şi cu echipa României), Melisa Fărcuţa a fost desemnată cea mai bună gimnastă junioară,

Trofeele pentru sportivii medaliaţi vor fi înmânate de 3 mari campioni: Simona Amânar, Isabela Lăcătuş şi Marian Drăgulescu.

Sub cupola Circului Metropolitan va fi lansat imnul gimnasticii compus de Andrei Păunescu (muzică şi versuri). Corul şi band-ul liceului româno-finlandez din Bucureşti, coordonaţi de profesorii Mirela Ursache şi Răzvan Trandafir vor cânta, împreună cu sportivii şi spectatorii. imnul gimnasticii.

Vă invităm să fiți alături de noi pe 16 februarie, la Circul Metropolitan, de la ora 15:00, pentru a sărbători performanţa şi iubirea pentru gimnastică. Spectatorii, mici şi mari, vor avea parte de cadouri surpriză. Intrarea este liberă.