Diverse

Ger cumplit în Florida. Este atât de frig, încât iguanele înghețate cad din copaci

Ger cumplit în Florida. Este atât de frig, încât iguanele înghețate cad din copaci

Coasta de est a Statelor Unite este afectată de o furtună de zăpadă. În Florida s-a făcut atât de frig, încât din copaci cad iguane îngheţate. Temperaturile din sudul tropical al statului au coborât până la aproape minus 4 grade Celsius, o temperatură neobişnuit de scăzută.

Ger cumplit în Florida. Este atât de frig, încât iguanele înghețate cad din copaci

Temperaturile din nord-estul Floridei ar putea coborî până la -7 grade Celsius în interiorul țării și aproape de -1 de-a lungul coastei, a anunțat luni Serviciul Național de Meteorologie din Jacksonville. Șopârlele, care au sânge rece, devin foarte „încete” atunci când temperaturile scad sub 10 grade Celsius.

Pe măsură ce temperaturile scad mai mult, iguanele devin rigide, iar cele care se cocoață în copaci cad adesea la pământ.

Chiar dacă temperaturile scăzute amețesc reptilele invazive, asta nu înseamnă că iguanele vor muri 100%. Majoritatea se vor trezi pe măsură ce temperaturile vor crește.

Iguanele verzi sunt o specie invazivă și nu sunt originare din Statul Însorit, potrivit Florida Fish and Wildlife Conservation Commission.

Iguanele nu sunt periculoase pentru oameni, nici agresive, dar deteriorează digurile, trotuarele, frunzișul peisajului și pot săpa tuneluri lungi. Masculii pot crește până la cel puțin 1,5 metri lungime și cântăresc aproape 20 de kilograme.

Se așteaptă ca masa de aer arctic care se apropie, să sufle cel mai rece aer din acest sezon, în mare parte din SUA, în zilele dinaintea Crăciunului, aducând temperaturi periculos de scăzute și amenințând condițiile de călătorie din timpul sărbătorilor, deoarece este vorba de un eveniment meteorologic rar întâlnit în aceste zone din Statele Unite ale Americii.