International

Germania face demersuri pentru a accesa gaze naturale din Senegal

Germania face demersuri pentru a accesa gaze naturale din Senegal
africalogisticsmagazine.com/shutterstock.com

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, în timpul primului său turneu în Africa,  a anunțat că țara sa este interesată de proiecte comune cu Senegal privind gazele naturale.

Germania râvnește la gazele din Senegal, Africa

Astfel, în cursul zilei de duminică, 22 mai 2022, cancelarul Olaf Scholz în timpul primei sale călătorii în Africa, a declarat că Germania dorește să se implice alături de Senegal în proiecte din domeniul gazelor naturale și al energiei regenerabile.

Mediafax informează că vizita cancelarului german se desfășoară în contextul războiului din Ucraina și al impactului acestuia asupra prețurilor la energie și alimente.

Olaf Scholz a început turneul african în Senegal, care are rezerve de miliarde de metri cubi de gaz.

Prin urmare, Germania încearcă să își reducă dependența față de Rusia. Partea germană a inițiat discuții cu autoritățile senegaleze despre extracția de gaze și despre gazul natural lichefiat, a declarat Scholz, potrivit stiripesurse.ro

În cadrul unei conferințe de presă cu președintele senegalez Macky Sall, cancelarul Germaniei a declarat că  „Este o chestiune care merită să fie urmărită intens”, adăugând, totodată, că proiectele sunt în interesul comun al celor două țări.

Scholz a mai spus că Germania este interesată de proiectele senegaleze de energie regenerabilă.

Vineri, 20 mai 2022, un oficial guvernamental german a declarat că Germania ar putea contribui la explorarea unui câmp de gaze în Senegal.

Președintele senegalez, Sall, a declarat că Senegalul este pregătit să aprovizioneze piața europeană cu gaze. El a estimat că producția Senegalului va ajunge la 2,5 milioane de tone anul viitor și la 10 milioane de tone până în 2030.

„Totul este deschis și suntem dornici să lucrăm cu Germania în acest context”, a spus Sall despre explorarea gazelor și finanțarea proiectului.

Tot duminică, 22.05.2022, Scholz a mers în Niger, de unde ar urma să zboare spre Johannesburg, in seara zilei de luni, 23.05.2022, pentru ultima etapă a turneului său, precizează aceeași sursă.