Info Actual > Diverse > Gheorghe Hagi, mesaj emoționant după moartea celebrului fotbalist Diego Maradona. „A dispărut prea repede”
Diverse

Gheorghe Hagi, mesaj emoționant după moartea celebrului fotbalist Diego Maradona. „A dispărut prea repede”

Gheorghe Hagi, mesaj emoționant după moartea celebrului fotbalist Diego Maradona. „A dispărut prea repede”

Gheorghe Hagi a transmis un mesaj la aflarea veştii morţii lui Diego Maradona, considerat cel mai mare fotbalist din istorie.

„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!”, transmite Gheorghe Hagi, supranumit, pe vremuri, „Maradona din Carapați”.

Maradona a murit la 60 de ani

Argentinianul Diego Armando Maradona s-a născut pe 30 octombrie 1960, într-un orășel din vecinătatea capitalei Buenos Aires.

Diego Maradona a fost o adevărată legendă a fotbalului mondial. El este considerat printre cei mai buni jucători din toate timpurile, poate chiar cel mai bun.

A fost titular în naționala Argentinei la numai 16 ani

259 de goluri în 491 de meciuri a înscris Diego, însă până la cariera extraordinară în fotbalul profesionist, jucătorul a făcut senzație la juniori. Capacitățile sale uimitoare au condus clubul Los Cebollitas către 136 de meciuri fără înfrângere. Datorită talentului, Maradona a debutat în culorile Argentinei la doar 16 ani și 120 de zile.

Cele 34 de goluri în 91 de meciuri la națională poate că nu spun povestea întreagă a carierei sale. La Mondialul din 1986 din Mexic, Maradona a înscris un gol care avea să rămână în istoria fotbalului. După scurgerea a 51 de minute în partida cu Anglia, fotbalistul a sărit odată cu portarul advers, Peter Shilton, înscriind cu mâna. La 4 minute distanță, Maradona a înscris „golul secolului”, driblând majoritatea oponenților și crescând diferența între cele două echipe. Diego și-a condus în acel meci echipa către al doilea titlu mondial din istorie, învingând Germania de Vest.

La Campionatul Mondial din 1990, Maradona a avut interzis la fotbal timp de 15 luni din cauza unui test de doping pozitiv.

Revenirea de la Mondialul din 1994 din Statele Unite nu a fost una de succes, fiindcă fotbalistul a trebuit să se retragă în toiul turneului fiindcă luase o substanță interzisă: efedrină.

S-a retras din fotbal la vârsta de 37 de ani

După un al treilea test pozitiv la 3 ani distanță, Diego Armando Maradona s-a retras din fotbal, cu ocazia împlinirii vârstei de 37 de ani. Totuși, controversele s-au ținut lanț de fotbalist. El a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a tras în jurnaliști cu o pușcă cu aer comprimat, iar dependența de alcool și cocaină i-au provocat mai multe probleme de sănătate.