Actual Lifestyle

Ghiciți cine sunt ei și ce fac pentru salvarea omenirii. Imaginea vorbește de la sine. Foto

Ghiciți cine sunt ei și ce fac pentru salvarea omenirii. Imaginea vorbește de la sine. Foto
pixabay

O imagine cât o mie de cuvinte. Este de la o acțiune ce a avut loc la Chișinău. Aceasta face parte dintr-un plan de acțiuni  gândit de specialiștii din Republica Moldova.

Ghiciți cine sunt ei și ce fac pentru salvarea omenirii. Imaginea vorbește de la sine. Foto

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Republicii Moldova a organizat zilele trecute un exercițiu demonstrativ, în cadrul căruia a prezentat ”principiile eficiente de lichidare a consecințelor unui accident cu implicarea materialelor radioactive”. Așa s-a precizat cum într-un comunicatul de presă. Simularea s-a desfășurat la Centrul Republican de Instruire din Chișinău.

Foto: unica.md

Pe parcursul acestui exercițiu, au fost arătate care sunt modalitățile de decontaminare, în situațiile de risc cu caracter radiologic. IGSU a transmis că aplicațiile au drept scop informarea populației despre metodele de protecție și acțiunile care trebuie întreprinse în situații similare celor simulate în cadrul exercițiului.

Ce spune președintele Republicii Moldova despre pericolul nuclear

„În prezent, riscul de folosire a armelor nucleare este evaluat ca puțin probabil, dar nu imposibil. În acest context, s-a recomandat Guvernului să verifice gradul de pregătire a instituțiilor și al populației pentru eventualele consecințe ale unor incidente nucleare și să reia campania de comunicare despre măsurile de protecție în situație de accident nuclear”, a declarat Maia Sandu luni, 26 septembrie a.c., după ședința Consiliului de Securitate al Statului (CSS).

Și Republica Moldova este actualmente îngrijorată, mai ales după declarația președintelui rus din 21 septembrie, când acesta a declarat că Rusia are suficiente arme nucleare sofisticate pentru a face față amenințărilor NATO.

Menționăm că țara de peste Prut se confruntă și cu manifestații de stradă ale pro rușilor și oligarhilor care au fugit din țară, fapt confirmat și de președintele Maia Sandu, pentru DW. Anumite surse locale ne-au transmis că protestatarii primesc bani între 100 de euro cei care aleg să rămână în corturi și 250 de euro cei care strigă la manifestații.