Diverse

Ghinionul nu s-a spart pentru Cristian Cioacă. Judecătorii l-au trimis din nou în închisoare

Ghinionul nu s-a spart pentru Cristian Cioacă. Judecătorii l-au trimis din nou în închisoare

A executat trei sferturi din pedeapsă și face orice îi stă în putință să scape de gratii, dar oamenii legii nu au vrut să audă de așa ceva.

Cristian Cioacă a făcut cerere să fie eliberat condiționat, dar oamenii legii au respins-o. Fostul polițist va rămâne în închisoare.

Cioacă și avocata sa, Maria Vasii au încercat să le demonstreze judecătorilor de la judecătoria Pitești cât de mult s-a schimbat fostul polițist, dar aceștia au fost fermi în decizii. Apărătoarea lui Cioacă a explicat că acesta a primit și ofertă pentru un loc de muncă, iar familia abia așteaptă să revină acasă. El a stat în închisoare 3130 de zile din cele 4566 de pedeapsă.

A câștigat mai multe zile de libertate pentru că a lucrat 685 de zile în penitencir, dar și pentru un recurs compensatoriu. Întrucât în penitenciar nu există condițiile impuse de normele UE, deținuții pot câștiga și alte zile de libertate, iar Cioacă a recuperat astfel peste 300 de zile.

Cioacă a primit în 2014 o condamnare de 15 ani și opt luni de închisoare, pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

“Dumnealui e tânăr și va ieși din închisoare, însă pe Elodia cine o mai aduce de acolo de unde e”

Chiar dacă va rămâne închis, Cristian Cioacă nu are de ce să se plângă, pentru că este tratat regește. Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu susține că acesta are tot ce-și dorește, în plus stă cu un singur coleg de celulă.

“Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești. Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului. (…)

Cristian Cioacă este privit altfel decât alte persoane care sunt în situația dumnealui. Oricum i s-a aplicat o pedeaspă destul de mică. Dumnealui e tânăr și va ieși din închisoare, însă pe Elodia cine o mai aduce de acolo de unde e”, a declarat Crina Radu, la Antena Stars.