Culinar

Ghiveci picant de legume a la Cezar. Culoare, miros, gust și savoare, toate într-o farfurie

Ghiveci picant de legume a la Cezar. Culoare, miros, gust și savoare, toate într-o farfurie

Ghiveci picant de legume a la Cezar Osiceanu. Pilotul a propus o rețetă plină de culoare, miros, gust și savoare, toate într-o farfurie.

„Mai este puțin și se va termina și postul Crăciunului, dar până atunci mai trebuie să mâncăm, nu? Așa că pentru pofticioșii mari și mici, azi vom face un ghiveci picant de legume a la Cezar.

Pentru aceasta vom avea nevoie de:

Un gogoșar mare și bosumflat tăiat fâșii subțiri

2 ardei grași verzi și unul galben tăiați fâșii subțiri

2 ardei kapia tăiați fâșii subțiri

2 cepe albe și 2 cepe roșii tăiate rondele

Câte un ardei iute verde și roșu tăiat felii rotunde și un pic mai groase

3 dovlecei tăiați felii potrivit de groase

3 cartofi albi tăiați felii potrivit de groase

O căpățână de usturoi tăiată felii

2 morcovi groși și arțăgoși tăiați fâșii

O țelină tăiată fâșii

Un pumn de roșii cherry

Mirodenii: curry, piper, boia dulce

Verdeață proaspătă tocată

Parmezan ras

Un pahar mare de vin alb

2 vinete tăiate cubulețe

O cutie mică de boabe de porumb

Câteva verze de Bruxelles”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Mod de preparare pentru ghiveci picant de legume a la Cezar Osiceanu

„Și acum să începem! Secretul „fericirii” îl constituie trasul la tigaie separat al fiecărui ingredient în parte (mai puțin boabele de porumb), așa încât vom proceda în consecință.

Iată cartofii și verzele de Bruxelles trase la tigaie și peste care am pus boabele de porumb. Peste rondelele de ceapă alba vom pune curry, ceea ce le va colora frumos și, în plus, le va da și o aromă deosebită.

Pe măsură ce tragem la tigaie fiecare ingredient, le așezăm apoi într-o tavă și vom amesteca ușor pentru omogenizare, turnând la final paharul de vin.

Ajunși aproape de final, vom introduce tava noastră la cuptor pentru 10-15 minute, la foc mediu, iar când o vom scoate vom adăuga (sau nu) parmezanul ras și apoi verdeața proaspătă tocată mărunt. Culoare, miros, gust și savoare, toate într-o farfurie, așa încât: poftă bună vă doresc!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.