Lifestyle

Gipsy, câinele erou din MAI! Recordul pentru care a fost apreciat

Gipsy, câinele erou din MAI! Recordul pentru care a fost apreciat

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publică o postarea prin intermediul paginii de Facebook. Nu este prima oară când oamenii legii fac acest lucru, însă în acest caz este vorba despre Gipsy, câinele erou din MAI!

Gipsy a salvat o bătrână de 84 de ani din Brăila care a fost ținta unui jaf, prin care a rămas fără banii strânși o viață întreagă.

Noaptea, un individ a intrat în locuința femeii, iar prin intermediul violenței a reușit să sustragă toți banii economisiți cu greu într-o viață de om. Poliţiştii s-au deplasat la casa femeii, iar totul avea să fie rezolvat cu bine.

Norocul bătrânei a fost un câine polițist din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe numele său Gipsy. El a reușit într-un timp record să adulmece zona și să găsească vinovatul, în doar trei ore. Se pare că hoțul este un bărbat de 23 de ani, pe care Gipsy l-a identificat la locuința acestuia, fiind arestat pentru 30 de zile.

Din fericire, totul s-a rezolvat cu bine pentru bătrână, iar câinii polițiști își demonstrează din nou adevărata lor valoare, obținută prin multă muncă și disciplină, potrivit Animal Zoo.

„El este Gipsy!
El este câinele polițist care, în doar trei ore, a prins individul care deposedase o bunică de 84 de ani de toți banii strânși cu greu.
Tâlharul, un tânăr de 23 de ani, știa că bătrânica locuia singură și că este lipsită de apărare.
Fără nicio remușcare, acesta a intrat noaptea în casă și, folosind violența, i-a luat toată agoniseala pentru zile negre.
Polițiștii din Brăila s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a ancheta cazul.
Mi-a luat toții banii, mamă! Strânsesem și eu, acolo, să nu fiu o povară pentru copii când mi-o veni sorocul, le-a spus femeia polițiștilor.
Alături de echipa de cercetare s-a deplasat și Marian cu câinele Gipsy.
Împreună au reușit să identifice imediat câteva indicii importante cu privire la autor.
Gipsy este un câine cu experiență în astfel de cazuri, lucru ce a contat foarte mult în rezolvarea acestui caz.
A adulmecat zona și i-a condus pe polițiști exact la locuința unde se ascundea hoțul.
În acest moment, autorul faptei este arestat preventiv pentru 30 de zile.
Felicitări tuturor!
Marian Hârjoghe, felicitări pentru profesionalism și pentru modul în care, zilnic, îl pregătești pe Gipsy și ai grijă de el ca de un adevărat prieten!”