Info Actual

Info Actual > Showbiz > Greta Thunberg, expert pe teme de coronavirus. Un post celebru de televiziune considera asta
Showbiz

Greta Thunberg, expert pe teme de coronavirus. Un post celebru de televiziune considera asta

Greta Thunberg, expert pe teme de coronavirus. Un post celebru de televiziune considera asta

Greta Thunberg, expert pe teme de coronavirus. Un post de televiziune a inclus-o pe Greta Thunberg, reamintim că aceasta este în vârstă de 17 ani, în panelul de experți medicali. Opinia publică, telespectatorii postului au reacționat rapid, paginile de socializare a postului au fost luate cu asalt. Ce parere au internauții

 

CNN, că despre acest post vorbim, a avut ideea de a realiza o viitoare emisiune pe tema coronavirusului.  Emisiunea, „Coronavirus, Fapte și Temeri” îi va include pe crainicul CNN Sanjay Gupta, fostul Secretar pentru Sănătate și Servicii Umane, Kathleen Sebelius și fostul director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Richard Besser. Anderson Cooper, realizator CNN, va fi gazda emisiunii. Și, da, așa este, o va include pe Greta Thunberg în panelul de experți medicali.

Criticile au explodat. Greta Thunberg, expert pe teme de coronavirus

Cu toate acestea, criticii din mediul online au explodat față de alegerea CNN-ului de a plasa un adolescent activist pentru climă într-un panou de experți în sănătate publică.

„Ce rol are Greta Thunberg în această emisiune?”, își întreabă activistul Yashar Ali lista de 618.000 de urmăritori pe Twitter. Întrebarea lui retorică a strâns peste 12.000 de like-uri într-o dimineață.

Imediat, paginile sociale ale CNN-ului au fost luate cu asalt.

„Greta Thunberg? Acum este expert COVID? CNN este o glumă!”

„Nu vă luați de copil”, spune altcineva. „Criticați rețeaua de „știri” pentru că se folosește de un copil”.

„Îmi amintesc când știrea mea despre E.coli în salata Romaine a devenit virală și a fost în trend pe Twitter doar ca să vezi că CNN a adus-o pe Food Babe să discute problema în direct”, a postat Dr. Eugene Gu, referindu-se la un alt „expert” controversat din media. „Se pare că prezența Gretei este o evoluție, totuși”.

 

Sunt și  voci care susțin ideea ca Greta Thunberg să fie invitată în emisiune

Există și o categorie de oameni care vin în apărarea Gretei, inclusiv câteva figuri publice, susținând că vocea tinerilor, care vor moșteni un Pământ pandemic și distrus climatic, ar putea avea ceva de spus în această conversație.

Thunberg a fost, poate cu înțelepciune, mută de-a lungul acestei erupții pe social media. Însă nu și-a petrecut ultimele trei luni lenevind în carantină. Pe 30 aprilie, UNICEF a spus că tânăra activistă a lansat o primă campanie destinată copiilor pentru a proteja viețile tinerilor de Covid-19, oferind un grant de 100.000 de dolari care i-a fost acordat de un ONG danez pentru efort.

„Similar crizei climatice, pandemia coronavirusului este o criză a drepturilor copiilor”, spune Greta.