Categories: Lifestyle

Gustare deliciasă de toamnă: Focacia cu dovleac. Un ingredient secret le face irezistibile

Gustare deliciasă de toamnă: Focacia cu dovleac. Un ingredient secret le face irezistibile

Când vine vorba de gătit, dovlecii sunt foarte versatili în utilizarea lor. Cele mai multe părți ale dovleacului sunt comestibile, inclusiv pulpa cărnoasă, semințele, frunzele și chiar florile.

Într-o cantitate de 100 de grame, dovleacul crud conține doar 26 kilocalorii de energie alimentară și este o sursă excelentă de provitamina A beta-caroten și vitamina A. Vitamina C este prezentă în conținut moderat. Dovleacul conține 92% apă, 6,5% carbohidrați , 0,1% grăsimi și 1% proteine.

Așadar dovleacul este o legumă fantastică pe care natura ne-o oferătoamna. În plus, dovleacul poate fi folosit în zeci de rețete: și dulci, și sărate, iar astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de focaccia din dovleac.

 Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 grame de dovleac, curățat,
  • 440 ml de apă,
  • 670 grame de făină integrală,
  • 4 game de drojdie uscată,
  • 40 ml de ulei de măsline virgin,
  • rozmarin și sare după gust.

Mod de preparare focacia cu dovleac:

  • Preîncălziți cuptorul la 200 grade și tapetați o tavă de copt cu hârtie specială. Acum ocupați-vă de dovleac. Curățați dovleacul de coajă și semințe și tăiați-l în bucăți mici. Puneți feliile de dovleac în cuptor timp de o jumătate de oră, fără a adăuga condimente. Trebuie doar să se înmoaie.
  • Scoateți dovleacul din cuptor și zdrobiți-l cu o furculiță cât este fierbinte, apoi lăsați-l să se răcească complet. Între timp, turnați apa într-un bol, adăugați zahărul și drojdia, amestecați și lăsați amestecul aproximativ zece minute. Se adaugă apoi făina și se lasă să se absoarbă. Ulterior se toarnă uleiul și se potrivește de sare.
  • Amestecați compoziția cu o lingură de lemn, iar la final adăugați piureul de dovleac. Amestecă din nou. Aluatul va părea foarte lichid, dar nu adăugați mai multă făină, deoarece aluatul trebuie sp fie exact așa. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l să crească timp de 4 ore, potrivit stiridiaspora.ro.
  • După acest timp, ungeți cu puțin ulei o tavă mare și încăpătoare. Luați compoziția și amestecați-o din nou, apoi transferați-o în tigaie. Distribuiți aluatul cu grijă, apoi lăsați-l să mai crească încă o oră. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Presărați deasupra aluatului sare și rozmarin. Focaccia se coace timp de 20 minute. Poftă bună!
Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Câți bani se dau după recalcularea pensiilor? Formula de calcul

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a discutat despre recalcularea pensiilor și distribuirea taloanelor cu noile valori.…

o oră ago

Cod galben de 1 mai! Zonele afectate

Marți, 30 aprilie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt…

2 ore ago

Prețurile unor alimente au scăzut cu 18,69%. Raportul INS

Conform Buletinului statistic de prețuri al Institutului Național de Statistică, în februarie 2024, prețurile produselor…

3 ore ago

Donald Trump riscă închisoarea! Fostul președinte a fost amendat cu 9.000 de dolari

Judecătorul care supervizează procesul penal al lui Donald Trump legat de banii ascunși l-a amendat…

4 ore ago

Guvernul pregătește noi taxe! Cine va fi afectat

Echipa Ministerului de Finanțe lucrează în prezent la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului publicat…

5 ore ago

Sebastian Burduja, despre energia eoliană în Marea Neagră: România are un potențial de 76 GW

Marți, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru a promulga Legea care reglementează energia eoliană offshore.…

6 ore ago

This website uses cookies.