Social

Guvernul a decis! Când se vor redeschide terasele?

Guvernul a decis! Când se vor redeschide terasele? Din 15 mai, starea de urgență s-a transformat în stare de alertă. O dată cu anotimpul cald, lumea se pregătește să se bucure de vară. În urma discuțiilor dintre Guvern și reprezentanții Horeca, s-au luat o serie de măsuri.

  •  Terasele se vor redeschhide de la 1 iunie
  •  Litoralul se va deschide de pe 15 iunie.
  • De la data de 1 iulie, tot turismul va fi deschis, conform profit.ro.

Dragoș Petrescu este președintele HORA (asociația restaurantelor din România) și proprietarul lanțului de restaurante City Grill. Acesta a fost prezent la discuțiile finale dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții Horeca. Petrescu a precizat că acest calendar înfăptuit de sursele citate a fost agreat cu Guvernul în discuția din  18 mai.

„Dacă nu crește numărul de infectări, la 1 iulie turismul va fi deschis complet. Cu toate astea, încă este nevoie de declarații pe propria răspundere în privința deplasărilor dintre localități. S-a discutat că litoralul va fi deschis pe 15 iunie, pentru că atunci se deschid restaurantele. Acum, la 1 iunie, începem cu frâna de mână trasă, doar cu terasele”, a explicat Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).