Actual

Guvernul anunță modificări majore necesare pentru începerea noului an școlar

Guvernul anunță modificări majore necesare pentru începerea noului an școlar

Guvernul anunță modificări majore necesare pentru începerea noului an școlar! „175 de milioane de euro, 100 de milioane de euro pentru 500.000 de tablete, 50 de milioane pentru echipamentele de protecție sanitară” 

Guvernul a adoptat un proiect de lege privind deblocarea posturilor pentru personalul didactic și nedidactic. Proiectul de lege mai stabilește și instituția care va decide suspendarea cursurilor, în caz de extindere a pandemiei cu COVID-19.

Un alt act normativ adoptat se referă la decontarea din fonduri europene a achizițiilor pe care le-au făcut autoritățile locale, cu tablete și echipamente de protecție. Vicepremierul, Raluca Turcan, a spus că vor fi alocate peste 170 de milioane de euro pentru acest program.

100 de milioane de euro pentru  tablete

„175 de milioane de euro, 100 de milioane de euro pentru 500.000 de tablete, 50 de milioane pentru echipamentele de protecție sanitară și 25 de milioane pentru containerele sanitare și de suport educațional.”, a declarat Raluca Turcan.

Guvernul a mai adoptat și o Ordonanță de urgență, care prevede plata zilelor libere pentru părinții care stau acasă cu copiii, până în 12 ani, în cazul suspendării cursurilor.

Măsurile pentru începerea cursurilor vor fi luate în școli, în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei localități, potrivit unui proiect de ordin publicat de Ministerul Sănătății. Această situație va fi comunicată unităților de învățământ de către direcțiile de sănătate publică, până pe 7 septembrie. Elevii și profesorii vor purta măști de protecție sanitară în timpul orelor.

Distanța dintre bănci va fi de un metru, iar acolo unde nu este posibil vor fi montate separatoare. Proiectul prevede și că elevii vor fi primiți în școli doar dacă părinții semnează o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate a copiilor. Măsurile stabilite de Ministerul Sănătății pentru începerea școlii vor trebui aprobate de Parlament, potrivit RRA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *