Social

Guvernul are in vedere trei scenarii pentru anul școlar

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat astăzi că Guvernul are în vedere trei scenarii pentru anul școlar, unul dintre acestea fiind repetarea acestuia.

Ea a precizat, la RFI, că așteaptă o analiză de la Ministerul Educației pentru a vedea cum se desfășoară învățământul online și programul teleșcoala, dar este prematur să se ia o decizie în acest moment.

Trei scenarii pentru anul școlar: E foarte, foarte dificil de afirmat acum

Raluca Turcan: „Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea: unu – ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată; al doilea scenariu ar fi al decalării evaluarilor; iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte, foarte dificil de afirmat acum.”

Vicepremierul Raluca Turcan a mai precizat că nu se poate vorbi despre o ezitare a autorităţilor în luarea unor măsuri obligatorii pentru populaţie, dar acestea trebuie să vină gradual, pentru a vedea reacţia oamenilor. O restrângere drastică a liberei circulaţii pe timpul zilei ar putea genera reacţii neaşteptate din partea cetăţenilor, a mai declarat Raluca Turcan, potrivit RRA.