Lifestyle

Guvernul austriac ia măsuri pe timp de criză și spune oamenilor cum să se spele pe dinți: cu apă rece, nu caldă

Guvernul austriac ia măsuri pe timp de criză și spune oamenilor cum să se spele pe dinți: cu apă rece, nu caldă

Pe fondul crizei gazelor și Austria oferă sfaturi și recomandări cetățenilor ei.

Guvernul austriac ia măsuri pe timp de criză și spune oamenilor cum să se spele pe dinți: cu apă rece, nu caldă

Noi sfaturi guvernamentale vin în sprijinul populației pentru economisirea energiei. ”Apa rece este adesea suficientă atunci când vă spălați pe mâini sau când vă spălați pe dinți”, spune ministrul federal pentru protecția climei, mediu, energie, mobilitate, inovare și tehnologie, Leonore Gewessler.

Fie că este vorba de duș în loc de baie”, „etanșarea ușilor și ferestrelor”, „aerisirea caloriferelor și curățarea mobilierului” sau „creșterea temperaturii frigiderului – ministrul Protecției și Climei a sugerat deja câteva sfaturi și trucuri utile cu privire la reducerea costurilor energetice, relatează Heute.

”Tranziția către energia regenerabilă este acum mai importantă ca niciodată. El aduce protecția climei, independență și securitate. Cu energia electrică, vrem să atingem acest obiectiv până în 2030: 100% energie regenerabilă internă. În timpul vizitei mele la centrala electrică Donauk Ybbs-Persenbeug, am reușit să fac o poză unde stăm în prezent kilowatt-oră cu kilowatt oră ne eliberăm în Austria de dependența lui Putin. Mulțumim frumos celor de la Verbund pentru contribuția importantă”, a scris marți, 2 august, Leonore Gewessler, pe pagina personală de Facebook.

Oamenii trebuie să gătească neapărat cu capac

Politicianul austriac este deosebit de activ în public, pe social media, dar și în mijlocul oamenilor, astfel încât le oferă acestora fel de fel de sfaturi, ultimul dintre ele făcând referire la gătitul care trebuie să aibă neapărat – capac.

Oricine gătește cu capac folosește cu până la 40 la sută mai puțină energie. O contribuție mică, dar eficientă, la economisirea energiei împreună în situația actuală – mulțumesc!”, scrie ministrul în articol promovat pe pagina ministerului.

De asemenea, este o idee bună aceasta: „asigurați-vă că oala se potrivește perfect pe plită și să folosiți capacul. Astfel veți ajunge la temperatura dorită mai repede și va scăpa mai puțină căldură”, a ținut să precizeze același oficial austriac.

Foto: pixabay