Lifestyle

Guvernul întărește restricțiile! Sălile de jocuri de noroc interzise în localitățile mici

Publicitatea pentru jocurile de noroc, limitată
sursa foto: arhiva companiei

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a discutat despre relocarea sălilor de jocuri de noroc din localitățile mici. Deși legea prevede că sălile de jocuri trebuie să fie închise în orașele cu mai puțin de 15.000 de locuitori, acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Ciolacu a avertizat că operatorii de jocuri de noroc care nu își vor muta sălile din localitățile mici riscă să-și piardă licența.

„Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15 000 de locuitori. Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență. Nu va exista nicio întârziere”, a continuat premierul Ciolacu.

De asemenea, oficialul a menționat că se urmărește eliminarea jocurilor de noroc în proporție de 90% din localitățile din România. El a adăugat că vor fi stabilite reguli și pentru cele 10% care rămân, conform newsweek.ro.

Pe 17 aprilie, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care interzice jocurile de noroc în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Operatorii care nu respectă aceste reguli vor fi supuși sancțiunilor, cu amenzi ce variază între 10.000 și 200.000 de lei.