Lifestyle

Hainele de iarnă, pe rafturile magazinelor. Vremea caldă amenință sezonul cumpărăturilor

Hainele de iarnă, pe rafturile magazinelor. Vremea caldă amenință sezonul cumpărăturilor
sursa foto Puterea.ro

Hainele de iarnă, pe rafturile magazinelor. Vremea călduroasă de toamnă este neobișnuită pentru acest sezon. Din Statele Unite până în Europa, temperaturile ridicate afectează vânzările de pulovere și paltoane. Pe măsură ce se apropie perioada critică a cumpărăturilor de sărbători, au declarat directorii marilor comercianți cu amănuntul. Un exemplu în acest sens fiind H&M. Unele magazine reduc deja prețurile pentru a evita grămezile de stocuri nevândute.

În ultimul an, comercianții cu amănuntul de îmbrăcăminte au încercat să elimine stocurile excedentare. Acestea s-au acumulat din cauza schimbării cererii consumatorilor către articole esențiale în detrimentul hainelor.

Hainele de iarnă, pe rafturile magazinelor

Se așteaptă ca temperaturile din trimestrul al patrulea să fie destul de ridicate. Potrivit firmei de monitorizare a vremii Weather Trends International. Astfel, magazinele care oferă haine și echipamente de iarnă ar putea fi încărcate cu stocuri la sfârșitul sezonului.

Cos, brandul de lux al H&M, a început să ofere o reducere de 20% online și în magazine pentru tricotaje și îmbrăcăminte. Inclusiv pulovere din lână merinos și paltoane lungi cu puf. Helena Helmersson, directorul general al H&M, a declarat miercuri că deciziile clienților de a cumpăra articole de toamnă sunt amânate. Pe fondul vremii mai calde decât de obicei.

Sezon al cumpărăturilor de sărbători

Hainele de iarnă, pe rafturile magazinelor. Compania europeană Pepco Group a remarcat, de asemenea, că debarcarea stocurilor de îmbrăcăminte de toamnă și de iarnă a coincis cu vremea caldă record. Aceste temperaturi ridicate au persistat pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est. „Când sunt 26 de grade (Celsius, 79 F) nu ai tendința de a vinde paltoane.”, a declarat joi președintele executiv al Pepco, Andy Bond, în cadrul unei convorbiri telefonice cu analiștii.

În ultimii doi ani, așa-numitul sezon al cumpărăturilor de sărbători a început încă din octombrie. Deoarece mulți retaileri oferă oferte și reduceri pe tot parcursul lunii și până în decembrie. Amazon urmează să organizeze o a doua ediție a Prime Day pe 10-11 octombrie. În timp ce Best Buy oferă o vânzare flash de 48 de ore pe 10-11 octombrie. De asemenea, Target are programul „Deal of the Day” din octombrie.

Temperaturi peste medie

În Statele Unite, temperaturile ar putea crește în medie cu 2 până la 12 grade Fahrenheit în perioada octombrie-decembrie, comparativ cu anul trecut, potrivit Weather Trends International. „Luna de la Black Friday până la Crăciun este mult mai caldă decât în urmă cu un an. Ceea ce va duce la un exces de stocuri și la reduceri de prețuri mai mari.”, a declarat Bill Kirk, CEO și fondator al Weather Trends International.

Acest lucru este posibil să afecteze în special retailerii de la Walmart la Dick’s Sporting Goods. Dar ar putea ajuta Costco Wholesale și vânzătorii de produse la prețuri reduse, cum ar fi TJX. Care sunt susceptibili de a procura produse la nivel local și se pot adapta mai repede la schimbările sezoniere.

Probleme la nivelul industriei

Hainele de iarnă, pe rafturile magazinelor. „Dacă îmbrăcămintea de iarnă nu se vinde bine, ar fi o problemă pentru industrie în acest sezon de sărbători și dacă se dovedește a fi cazul. Atunci s-ar putea să vedem o mulțime de reduceri ale acestei mărfuri în prima parte a anului 2024.”, a declarat analistul David Swartz, de la Morningstar Research.

Vremea nefavorabilă devine, de obicei, o problemă majoră pentru retaileri. Deoarece aceștia plasează comenzi și expediază articole pentru sezoanele importante cu mult timp înainte, pentru a se asigura că există suficiente produse pe rafturi și cererea clienților este satisfăcută, conform Reuters .