Social

Haosul din județul Hunedoara se diminuează

Haosul din județul Hunedoara se diminuează, Spitalul Județean de Urgență Deva iese astăzi din carantină. Ieri a avut loc dezinfecţia generală, iar conducerea militară a unității a dispus măsurile de reorganizare necesare. Medicii din spital vor lucra în regim semi-instituționalizat şi vor fi cazați la hotel pe timpul în care nu vor fi la serviciu.

Între timp, tot în județul Hunedoara, la Orăștie, 25 de persoane dintre cele 30 care sunt internate la un cămin de bătrâni, dar și cinci angajați, au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Cazul a fost depistat atunci când doi dintre bătrânii internați la căminul din Orăștie s-au prezentat pe 8 aprilie la spitalul din oraș pentru probleme de sănătate.

Deoarece prezentau și formele unei infecții respiratorii ușoare, medicii le-au prelevat probe pentru prezența virusului COVID-19, iar a doua zi operațiunea s-a extins la toți rezidenți căminului de bătrâni, cu vârste cuprinse între 71 și 94 de ani.

Ancheta epidemiologică va stabili posibilii contacți şi tratamentul pentru rezidenți şi pentru angajaţi.

Căminul de bătrâni administrat de muncipalitate este închis pentru vizitatori din data de 3 aprilie, iar la momentul în care s-a început recoltarea de probe pentru toți rezidenții s-a decis ca personalul să rămână în carantină la unitatea medico-socială fără să mai fie aduşi de acasă alți salariaţi.