Info Actual > Showbiz > Harry și Meghan, la cuțite cu postul BBC! Scandal uriaș în lumea bună
Showbiz

Harry și Meghan, la cuțite cu postul BBC! Scandal uriaș în lumea bună

Harry și Meghan, la cuțite cu postul BBC! Scandal uriaș în lumea bună

Prințul Harry și Meghan au decis să dea în judecată postul BBC pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” la aduse fiicei lor.

Scandalul a pornit de la faptul că ducii nu au permisiunea de a folosi porecla din copilăria reginei Elisabeta, “Lilibet”, ca prenume oficial al fiicei lor. Mai multe publicații britanice au scris că Harry şi Meghan au consultat-o pe regină înainte de a-i folosi porecla drept nume oficial al fiicei lor. Cu toate acestea, Jonny Dymond, un experimentat corespondent al BBC pe tematici regale, a anunţat că a fost informat de “o sursă de la palat” că regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată în această chestiune.

Jonny Dymond a inclus în reportajul său şi o dezminţire primită de la purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex.

„Ducele a vorbit cu familia lui înainte de a face acel anunţ – de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei regale cu care a vorbit la telefon. În timpul acelei conversaţii, el şi-a exprimat speranţa că va putea să îi acorde fiicei sale prenumele Lilibet, în onorarea reginei. Dacă ea nu ar fi susţinut ideea, ei nu ar fi folosit acest prenume”, a declarat Jonny Dymond.

Meghan și Harry au contactat cabinetul de avocatură Schillings din Londra pentru a-i cere să trimită o scrisoare legală de avertizare, în care grupul BBC a fost acuzat de publicarea unor “informaţii false şi defăimătoare”, notează Digi 24.

După toate declarațiile făcute de prințul Harry despre familia regală, regina Elisabeta și-a convocat nepotul de urgență la palat. Ducele de Sussex va veni  în Marea Britanie, pentru a participa la ceremonia de dezvelire a statuii mamei sale, prințesa Diana.

Conform unor surse regale citate de Express.co.uk, regina vrea să repare situația și relația cu Harry, astfel că l-a invitat în iulie la o cină privată la castelul Windsor.

„Este un gest tipic și mare din partea Majestății Sale. Masa va fi un prilej pentru ca ei să rezolve problemele”, a declarat sursa citată, care a mai menționat că invitația a fost făcută înainte de nașterea micuței Lilibet.

Statuia Dianei va fi dezvelită pe 1 Iulie la Palatul Kensington. Meghan Markle se pare însă că nu va participa, ci va rămâne în California alături de Archie și de fiica nou născută, Lilibet.