Social

Hartă care va arăta situația în timp real a lucrărilor din Sectorul 6! Cum va funcționa sistemul de monitorizare

Hartă care va arăta situația în timp real a lucrărilor din Sectorul 6! Cum va funcționa sistemul de monitorizare

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a mărturisit că, săptămâna viitoare, va lansa proiectul care constă în realizarea unei hărți prin care se va monitoriza în timp real situația lucrărilor de pe străzile principale.

Edilul a precizat necesitatea acestei inițiative

În contextul în care lucrările efectuate pe străzile principale în Sectorul 6 de diverși operatori durează prea mult timp, Ciprian Ciucu a precizat necesitatea acestei inițiative. Primăria nu poate interveni în niciun fel pentru grăbirea lor. Primarul este de părere că singurul mod în care se poate implica pentru îmbunătățirea situației este urmărirea lor în timp real, atât de autorități, cât și de cetățeni.

Primarul a explicat cum va funcționa sistemul de monitorizare

„Sunt foarte multe lucrări în București, și în special în Sectorul 6, de care primăria de sector nici nu știe. Aceste lucrări pot aparține de diferiți operatori, independenți, privați, avizați de Ministerul Economiei, pot să fie operatori ai Primăriei Capitalei, diverși operatori. Pentru că eu nu sunt de acord ca aceste lucrări să treneze cu lunile, cu șantiere periculoase, atunci când cineva mă întreabă ce se întâmplă cu lucrarea aceea, vreau și eu să intru pe hartă și să văd cui aparține.

Fiecare lucrare va avea operatorul care a făcut acea lucrare

Noi facem rost de aceste informații, Poliția Locală va identifica cui aparține acea lucrare și va fi trecută pe hartă. Fiecare lucrare va avea operatorul care a făcut acea lucrare, data de început a lucrării conform autorizației, data de sfârșit, dacă sunt întârzieri, fotografii și garanția lucrării. Nu vreau să fie o hartă a rușinii, depinde de cei care au lucrări dacă ea se transformă într-o hartă a rușinii. Nu avem alte soluții decât să informăm oamenii pentru că nu noi avizăm, nu noi facem recepția, nu noi putem penaliza, decât dacă sunt pe străzi secundare unde deja ne ocupăm”, a explicat Ciprian Ciucu, potrivit Antena 3.