Info Actual

Info Actual > Diverse > Helmut Duckadam: Mi-e tare greu să-mi imaginez ce se va ȋntâmpla ȋn viitor
Diverse

Helmut Duckadam: Mi-e tare greu să-mi imaginez ce se va ȋntâmpla ȋn viitor

Helmut Duckadam: Mi-e tare greu să-mi imaginez ce se va ȋntâmpla ȋn viitor

Helmut Duckadam: ”Mi-e tare greu să-mi imaginez ce se va ȋntâmpla ȋn viitor”. Cu o carieră remarcabilă ȋn fotbal, care a debutat ȋn 1977 la echipa Constructorul Arad şi a continuat cu succes, la echipa Steaua Bucuresti, Helmut Duckadam este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive. Performanța reușită de Duckadam pe stadionul “Sanchez Pizjuan” din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor.

Au urmat multe alte momente notabile ȋn cariera sa sportivă, care l-au plasat ȋn rândul celor mai importanţi sportivi români. Pe 5 februarie, Fundaţia Alexandrion l-a premiat cu Trofeul Alexandrion de Excelenta, pentru o carieră impresionantă şi performanţe care au promovat valoarea sportului românesc în întreaga lume.

Helmut Duckadam a povestit cum ȋşi petrece timpul în această perioadă şi şi-a exprimat perspectiva despre viitor, într-un interviu acordat ȋn exclusivitate Fundaţiei Alexandrion.

”Mi-e tare greu să-mi imaginez ce se va ȋntâmpla în viitor, deoarece cred că suntem în punctul zero, nu doar noi, toată planeta. Cred că vom porni de la un început în care vom revizui tot comportamentul nostru, al oamenilor, ceea ce am făcut până acum. (…) Aş da totuşi un sfat românilor, ȋn general: să fim uniţi, nu doar ȋn momentele acestea grele, ci şi ȋn celelate perioade » a concluzionat Duckadam.