Info Actual > Diverse > Hepatocitoliza, factor de risc major la bolnavii de coronavirus
Diverse

Hepatocitoliza, factor de risc major la bolnavii de coronavirus

Hepatocitoliza, factor de risc major la bolnavii de coronavirus

Experții spun că noul virus atacă întregul organism al oamenilor. Apar inflamaţii ale organelor, însă medicii au remarcat că, în ultimul timp, sunt mai mulţi pacienţi care au ficatul inflamat. Acest lucru se numește hepatocitoliza, o boala care apare tot mai frecvent la bolnavii de coronavirus.

Gastroenterologul Teodora Spătaru spune că nu a fost depistată cauza acestei inflamaţii la ficat, numită hepatocitoliză. Medicul mai spune că afectarea celulelor hepatice nu apare doar la cei bolnavi de Covid-19.

Boala care apare tot mai frecvent la bolnavii de coronavirus

„Au fost notate mai multe motive. Poate să fie o injurie hepatică directă, poate să fie pe cauză de inflamaţie. Poate să fie pe microtrombozele care apar în covid, poate să fie şi pe medicamentaţia folosită.

Pot face, dar de alte cauze. Au fost raportaţi în cadrul pacienţilor COVID, pacienţi care aveau de dinainte afectări hepatice şi aveau hepatocitoliză”, a explicat Teodora Spătaru.

Cum se tratează hepatocitoliza?

Doctorul spune că hepatocitoliza se trataează în funcţie de cauzele care au dus la apariţia sa.

Dacă este provocată de tromboze sunt folosite anticoagulante, iar dacă are drept cauză medicaţia, sunt eliminate medicamente care au dus la apariţia sa.

Teodora Spătaru spune că bolnavii trebuie monitorizaţi şi după ce s-au vindecat de Covid-19, potrivit alephnews.ro.