Economic

Hidroelectrica a încheiat primele nouă luni ale acestui an pe plus. Anunțul BVB

Hidroelectrica, sursa foto economedia.ro
sursa foto arhiva companiei

Compania Hidroelectrica a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu rezultate financiare remarcabile. Compania a înregistrat o creștere impresionantă a profitului. Conform datelor făcute publice de Bursa de Valori București, profitul a cunoscut o expansiune semnificativă de 42% în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, atingând suma de 5,8 miliarde de lei.

„Grupul Hidroelectrica înregistrează rezultate operaţionale şi financiare în creştere pentru primele 9 luni ale anului 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, cu îmbunătăţirea marjei operaţionale şi a marjei nete a Grupului cu 5%, respectiv 8%, datorate în principal hidraulicităţii ridicate, peste medie şi executării strategiei de creştere a portofoliului de furnizare”, conform documentului de la BVB.

Potrivit informațiilor prezentate de dailybusiness.com, producția de energie a cunoscut o ascensiune semnificativă de 38%, atingând cifra de 14,1 GWh. În plus, veniturile companiei au înregistrat un avans notabil, depășind pragul de 9,5 miliarde de lei. Aceste rezultate spectaculoase consolidează poziția Hidroelectrica în sectorul energetic și reflectă performanța deosebită a companiei în contextul dinamic al pieței.