Social

Începe perioada examenelor! Patriarhul Daniel a transmis un mesaj pentru toți elevii

Începe perioada examenelor! Patriarhul Daniel a transmis un mesaj pentru toți elevii

Luni, 21 iunie 2021, Înalt Prea Sfințitul Daniel a transmis un mesaj de încurajare pentru toți elevii care încep de marți examenele de Evaluare Națională, și de săptămâna viitoarea Bacalaureatul.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj pentru toți elevii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le-a transmis elevilor că au în faţă „cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la progresul nostru pshihic-afectiv şi intelectual”.

Înalt Prea Sfințitul Daniel a mai precizat faptul că alături de familie, „Şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar”.

”Ne rugăm Domnului Iisus Hristos”

Patriarhul Daniel ăi îndeamnă pe părinți să le fie alături copiilor lor cu gândul şi cu vorba bună, cât şi cu rugăciunea.

„Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii. În contextul dificil al unui an şcolar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat şi complicat major modalitatea de predare şi învăţare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesori lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret”, transmite ÎPS Daniel.

„Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul şi Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!

Cu părintească dragoste şi binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române„, îşi încheie Prefericirea Sa mesajul adresat elevilor aflaţi în faţa examenelor naţionale, potrivit România TV.