Lifestyle

Iată cum arată „cel mai fericit loc în care să trăiești”. Un inginer a decis să locuiască într-o altfel de casă

Iată cum arată „cel mai fericit loc în care să trăiești”. Un inginer a decis să locuiască într-o altfel de casă
businessinsider.com

Un inginer electrician, pe nume Bruce Campbell, pe la începutul anilor ’70,  a plătit 25.800 de dolari pentru 10 acri de teren în Hillsboro, o suburbie a Portland, Oregon. Campbell, care acum are 73 de ani, a spus pentru CNBC Make It că visul a început când a văzut la televizor o groapă de avion, când avea vârsta de 15 ani. Atunci el a decis că vrea să trăiască într-unul.

Și a început demersurile pentru a-și îndeplini visul

Pentru a-și îndeplini visul, în anul 1999, Campbell a angajat o companie de salvare pentru a-i găsi un avion scos din uz.

După luni de căutare, compania a găsit lui Campbell, un avion Boeing 727 de 200 de pasageri, care avea 1.066 de metri pătrați și cântărea în jur de 70.000 de lire sterline. Avionul fost găsit în Grecia și a fost folosit pentru a transporta rămășițele proprietarului companiei aeriene, Aristotel Onassis, în 1975. Magnatul de transport maritim greco-argentinian era căsătorit cu fosta primă doamnă Jacqueline Kennedy Onassis la momentul morții sale.

Pentru acel avion, Campbell a plătit 100.000 de dolari. Înainte de a-l duce peproprietatea sa, avionul, transportat din Grecia în Oregon, a fost, oarecum, pregătit în sensul că i-au fost îndepărtate motoarele și alte elemente pentru a face ca avionul să nu mai poată zbura niciodată. Întreg procesul a costat în total 120.000 de dolari.

Campbell a declarat: „Când trăiești într-o structură ca aceasta, te simți puțin mai împlinit cu viața ta. Și dacă ești inginer, om de știință sau oricine apreciază eleganța și frumusețea tehnologiei aerospațiale, este doar un loc mai fericit în care să trăiești.”

Cum și-a dotat bărbatul casa

Inginerul a adăugat un duș improvizat, o chiuvetă temporară, o mașină de spălat portabilă, un frigider și un cărucior de serviciu de mâncare dintr-un alt avion care îi servește drept cămară.

Iar, în loc de aragaz, Campbell are un cuptor cu microunde și un cuptor cu prăjitor de pâine, pe care abia le folosește. “Sunt un tocilar. Nu gătesc, deci este o zonă minimă de bucătărie”, a spus el.

Lângă zona de bucătărie, Campbell are canapeaua, care îi servește drept zonă de dormit, și bancul de lucru.

La cât se ridică costurile de întreținere

Cheltuielile lunare ale lui Campbell  sunt de 370 de dolari pe lună, care includ:

  • 220 de dolari pe lună în impozite pe proprietate
  • între 100 și 250 de dolari pe lună pentru electricitate.

Cu ce se ocupă Campbell în prezent

La momentul actual, Campbell își petrece timpul restaurând sisteme computerizate vechi, reparând diferite sisteme electrice în avion și lăsând oamenii să vină și să-i viziteze aeronava.

„Nu regret că am urmat această viziune. În experiența mea cu oaspeții mei, cred că omenirea va îmbrățișa această viziune cu toată inima într-o proporție suficientă încât să putem folosi fiecare avion de linie care se retrage din serviciu”, a precizat Campbell.

Deoarece își împarte timpul în mare parte între SUA și Japonia, speranța lui este să aibă într-o zi și un avion pe pământul de acolo.

În acest sens, Campbell a spus:

„Este destinat să pun o casă pe care o iubesc într-un pământ pe care îl iubesc și cu oameni pe care îi iubesc”.

„Dacă mi-aș putea recăpăta și tinerețea, ar fi fost perfect…”, scrie cnbc.com.