Diverse Social

Iată cum se construiește, pas cu pas, noul Parc Tudor Arghezi, pentru copiii sectorului 4! Stadiul lucrărilor acum

Iată cum se construiește, pas cu pas, noul Parc Tudor Arghezi, pentru copiii sectorului 4! Stadiul lucrărilor acum
facebook.com

Parcul Tudor Arghezi “va completa investițiile în infrastructură menite să transforme zona de sud în noul pol de interes al Bucureștiului“.

Un obiectiv așteptat de mulți dintre locuitorii Sectorului 4, București este Parcul Tudor Arghezi (al cărui nume a fost ales în urma consultării cu cetățenii din Sectorul 4), din zona de Sud a Capitalei, care la momentul actual se află în construcție.

FOTO facebook.com

Parcul Tudor Arghezi – verde, curat, civilizat

Parcul Tudor Arghezi “va completa investițiile în infrastructură menite să transforme zona de sud în noul pol de interes al Bucureștiului – verde, curat, civilizat, prietenos și atractiv pentru investitorii care pot oferi comunității noastre locuri de muncă bine plătite”, potrivit celor precizate de Primarul Sectorului 4.

Prin urmare, acțiunea de a construi un astfel de obiectiv a fost demarată de edilul Daniel Băluță, pentru care acest parc este “un proiect de suflet, născut din nevoia noastră a tuturor, de verde, de relaxare, de locuri de joacă”.

Locația în care Parcul Tudor Arghezi va fi construit

Acest parc ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, va fi construit în locul unui teren viran, devenit în timp, depozit de gunoaie, care a fost expropriat.

Potrivit lui Daniel Băluță, parcul Tudor Arghezi “va fi situat într-o zonă (sens giratoriu Șoseaua Metalurgiei) în care fără îndoială va fi iubit de zecile de mii de familii tinere care și-au creat aici un cămin. …Parcul Tudor Arghezi a pornit de la nevoile noastre ca un simplu gând, apoi a devenit un proiect și o machetă, însă, va deveni un bun al nostru, al tuturor, de care ne vom bucura mulți ani”.

FOTO facebook.com

Când au fost demarate lucrările pentru acest parc

“Cu mare bucurie în suflet vă anunț că am dat start lucrărilor la Parcul Tudor Arghezi!”. „Au început lucrările la Parcul din zona Metalurgiei!” scria la data de 16 februarie 2022, Primarul Daniel Băluță,  pe pagina sa de facebook.

FOTO facebook.com

Și lucrările de amenajare au continuat, astfel că spre sfârșitul lunii februarie 2022, stadiul lucrărilor era următorul:

Apoi, o lună mai târziu, respectiv în data de 30 martie 2022, se putea observa cum rezultatele muncii zilnice a echipei implicate în realizarea acestui proiect, dădeau roade:

La începutul lunii aprilie 2022, primarul Daniel Băluță anunța că “Au sosit pomii pentru Parcul Tudor Arghezi! Zilnic, colegii de la Totul Verde plantează zeci de astfel de copaci, pentru ca întreaga zonă să devină o oază de verdeață și de relaxare”.

Și în numai câteva săptămâni, respectiv la finalul lunii aprilie 2022-începutul lunii mai 2022, Parcul Tudor Arghezi deja începuse să capete formă:

  • “Plantăm în continuare pomi, electricienii montează cablurile pentru iluminat, iar colegii de la Totul Verde realizează instalațiile de udare automată și pregătesc spațiile verzi. În același timp, lucrăm la fundația parcării supraetajate care va deservi acest obiectiv”.

FOTO facebook.com

  • „Plantăm 60 de pomi de mari dimensiuni, realizăm instalația electrică a nocturnei pentru terenul de sport și lucrăm la configurarea trotuarelor și la sistemul de drenaj”.

Puțin mai târziu, respectiv în luna iulie 2022 “În Parcul Tudor Arghezi au sosit componentele pentru parcarea supraetajată. Cu multă dăruire, maximă prudență și cu zâmbetul pe buze, meseriașii s-au echipat cu sculele necesare și s-au apucat să asambleze, piesă cu piesă, elemente din parcarea în care ne vom lăsa mașinile în timp ce ne vom juca cu cei mici sau ne vom relaxa în Parcul Tudor Arghezi”, potrivit celor precizate de Daniel Băluță la momentul respectiv.

FOTO facebook.com

În continuare, lucrările au avansat destul de repede, iar în data de  24 octombrie 2022, Primarul Băluță a venit cu o veste bună, în sensul că:  “Mărim Parcul Tudor Arghezi cu 10.000 de metri pătrați!”, față de suprafața inițial anunțată, de circa 27.000 mp. 

Și pentru că multe dintre proiectele din Sectorul 4 se derulează ținând cont și de părerea cetățenilor, edilul  acestui sector a lansat provocarea ca cetățenii să își exprime părerea despre acest proiect: “ Dumneavoastră cum v-ați dori să amenajăm acest nou spațiu? Ca de obicei, cele mai importante decizii le luăm împreună, așa că, dacă sunteți de acord, îmi puteți trimite sugestii pe care să le discutăm împreună”.

Un parc pentru copii

“Parcul Tudor Arghezi, pe care copiii din zona Metalurgiei și nu numai îl vor îndrăgi, capătă contur pe zi ce trece, iar lucrările avansează destul de repede”.

FOTO facebook.com

“Pentru ei construim Parcul Tudor Arghezi, pentru copiii sectorului nostru. Va fi locul unde se vor dezvolta armonios, își vor face prieteni și va deveni locul copilăriei lor”, a concluzionat Daniel Băluță în una dintre postările sale pe Facebook.

Potrivit proiectului, ”În cadrul parcului se va edifica o construcție cu rol de Centru Multicultural, totodată, în partea de sud a parcului, va fi amenajată o parcare supraetajată. Toți copiii din Sectorul 4 vor avea acces la această “oază de cultură”, unde vor putea viziona spectacole de teatru, concerte și vor putea participa la diverse evenimente culturale, precum expoziții de pictură, de fotografie, lansări de carte etc.. Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziția grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activități artistice, vernisaje, spectacole pentru copii și tineri”.