Social

IATA se opune distanțării sociale în aviaoane. „Prețul biletelor ar crește dramatic”

IATA se opune distanțării sociale în aviaoane. „Prețul biletelor ar crește dramatic”. Ca parte critică a unei abordări a biosecurității, Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) susține purtarea măștilor de către pasageri și echipaje la bordul aeronavelor.

IATA nu este de acord, însă, cu impunerea măsurilor de distanțare socială. Asociația se opune acestei măsuri care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate. IATA este de părere că distanțarea socială impusă curselor aeriene ar avea multe efecte negative. Motivele pentru care IATA se opune distanțării sociale sunt:

  • Dovezile sugerează că riscul de infectare la bordul aeronavelor este redus, chiar și fără măsuri speciale;
  • Un loc distanță între doi pasageri nu va oferi o separare de 1 – 2m, așa cum recomandă autoritățile. Lățimea medie a scaunului este, oricum, mai mică de 50 cm;
  • Prețul biletelor va crește dramatic, iar epoca călătoriilor accesibile va lua sfârșit.

 „Mediul din cabina aeronavelor face dificilă, în mod natural, transmiterea virusurilor. Astfel se explică numărul redus de cazuri de infectare la bord. Scopul nostru imediat este de a crește suplimentar siguranța în aeronave. Astfel încât pasagerii și echipajele să revină cu încredere la călătoria cu avionul.

Screeningul, acoperirea feței și măștile de protecție sunt măsuri pe care le recomandăm. Însă păstrarea scaunul din mijloc neocupat, nu este o soluție”, a declarat Alexandre de Juniac, Director General și CEO al IATA.