Lifestyle

Ibuprofenul, testat ca tratament posibil pentru a reduce simptomele Coronavirusului

Ibuprofenul, testat ca tratament posibil pentru a reduce simptomele Coronavirusului

Ibuprofenul, testat ca tratament posibil pentru a reduce simptomele Coronavirusului. În momentul de față, experții evaluează dacă o formulă specială a medicamentului ieftin ar putea ajuta la reducerea efectelor secundare grave observate la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Specialiștii speră că formula specială a medicamentului antiinflamator ieftin va reduce bolile respiratorii severe. Medicamentul ar putea fi livrat la un anumit punct al bolii în rândul pacienților din spital. Acest lucru ar putea duce la mai puține zile de spitalizare. Și mai puțini pacienți care au nevoie de ajutor în unitățile de terapie intensivă.

Ibuprofenul: „Facem un test pentru pacienții cu boala Covid-19

Mitul Mehta, profesor de neuroimagistică și psihofarmacologie și director al Centrului pentru Terapie Inovatoare la Kings College London a declarat că studiul a fost destinat pacienților spitalizați. Nu celor care au forme ușoare de Covid-19 sau sunt doar suspecți .

 „Facem un test pentru pacienții cu boala Covid-19. Pentru a vedea dacă le administrăm un medicament antiinflamator. O formulă specială ce conține ibuprofen, le va reduce problemele respiratorii pe care le au.

Participanții care vor fi testați sunt cei spitalizați. Dar nu cazurile grave care au nevoie de terapie intensivă. Și dacă le putem reduce simptomele în acea etapă, avem o serie de beneficii. Am putea reduce timpul pe care cineva îl petrece în spital. S-ar putea să se recupereze mai repede și să plece acasă. Acesta este, evident, un rezultat fantastic.

Dde asemenea, am putea reduce gradul de insuficență respiratorie, astfel încât să poată fi gestionat în mediul spitalicesc, fără a fi nevoie să internăm pacientul la terapie intensivă. Și acesta este un rezultat fantastic.

Teoretic, acest tratament în acest moment, ar trebui să fie benefic. Dar, desigur, acesta este bazat deocamdată doar pe studii făcute pe animale. Se bazează pe rapoarte de caz. Trebuie să facem un proces pentru a arăta că dovezile se potrivesc de fapt cu ceea ce așteptăm să se întâmple”, a declarat Mitul Mehta, pentru agenția de știri PA.

Profesorul Mehta a mai spus, conform angliamea.ro, că studiile efectuate pe animale asupra sindromului de insuficiență respiratorie acută – un simptom al bolii Covid-19 – arată că aproximativ 80% dintre animalele cu această afecțiune mor. Dar atunci când li se administrează această formulă specială de ibuprofen, ratele de supraviețuire cresc la 80%.

„Acest lucru este foarte promițător. Dar, desigur, este un studiu pe animale, așa că vrem să transpunem acel rezultat cu adevărat convingător în oameni”, a mai spus acesta.