Diverse

Imagini apocaliptice în Napoli: sicrie suspendate în urma prăbușirii a două clădiri

Imagini apocaliptice în Napoli: sicrie suspendate în urma prăbușirii a două clădiri

În zilele de astăzi, nu au liniște nici cei vii, nici cei morți. Somnul de veci al celor trecuți în lumea drepților din cimitirul Poggioreale din Napoli, a fost zguduit. Sunt imagini greu de descris în cuvinte din cel mai vechi cimitir din oraș unde, după ce fațada cu nișele de marmură a cedat, sicriele au rămas suspendate și riscă să se prăbușească în orice moment.

Prima nenorocire a avut loc în ianuarie

În ianuarie, două clădiri din cimitirul napoletan s-au prăbușit parțial, potrivit informațiilor oferite de leggo.it. Totul s-a întâmplat ca urmare a lucrărilor la o nouă stație de metrou, iar nu mai puțin de 300 de nișe de înmormântare au fost făcute una cu pământul. Familiile care au văzut o asemenea tragedie au fost disperate dar, din nefericire, potrivit tag24.it, nici până în acest moment multe cadavre nu au fost recuperate.

Nici n-a fost bine uitat acest episod, că a mai venit unul, la fel de trist, pentru că  în cimitirul din Poggioreale a avut loc o nouă prăbușire. O parte din sicrie au rămas suspendate în gol, iar altele au fost distruse. Potrivit informațiilor, prăbușirea a avut loc la poarta Balastrieri, care se află aproape de intrarea în crematoriu.

Autoritățile știau ce se poate întâmpla

Rudele celor trecuți la dreapta Domnului spun că autoritățile știau de situația de acolo, dar nu au făcut nimic. „Din 6 ianuarie susținem că zona este în pericol. Că lucrările la metrou trebuiau oprite până la securizarea întregii zone. S-a anunțat această ultimă prăbușire: nu am fost auziți.

Opriți acest groaznic dezastru”, a declarat Pina Caccavale, președinte al comitetului „Crollo 5 gennaio 2022 – Insieme per non dimenticare”, notează publicația italiană La Repubblica. Acest comitet are 80 de membri ai familiilor persoanelor ale căror rămășițe se aflau în acele nișe.

„De prea mulți ani, cimitirele napolitane au fost prost administrate și lăsate pradă escrocilor și profitorilor „

La rândul său, consilierul regional Francesco Emilio Borrelli spune că de ani buni cimitirele au fost lăsate pradă profitorilor, iar acesta este rezultatul final. „A fost o nouă prăbușire în cimitirul Poggioreale. Este o situație critică și inacceptabilă. De prea mulți ani, cimitirele napolitane au fost prost administrate și lăsate pradă escrocilor și profitorilor. Acesta este rezultatul”, a spus Borrelli.

La momentul prăbușirii, în clădirea cu patru etaje unde se află criptele celor decedați, nu se aflau rude ale acestora. În acest moment, zona a fost securizată, ia autoritățile pregătesc un ordin de închidere al cimitirului. Cimitirul monumental din Poggioreale este principalul cimitir din orașul Napoli și printre cele mai mari din Europa.