Actual

Imagini emoționante: Momentul în care statueta Primăriei Capitalei se prăbușește peste copil. Noi informații. Video

Imagini emoționante: Momentul în care statueta Primăriei Capitalei se prăbușește peste copil. Noi informații. Video

A doua zi după tragedia incredibilă care a avut loc în holul de la intrarea în Primăria Capitalei. Filmarea video a fost dată presei și au apărut, totodată, noi informații.

Imagini emoționante: Momentul în care statueta Primăriei Capitalei se prăbușește peste copil. Noi informații. Video

În după-amiaza zilei de luni, 22 august, un copil a fost grav rănit după ce o statuetă s-a prăbușit peste el, în holul de la intrarea din Primăria Capitalei. Camerele video au suprins momentul în care respectiva decorațiune interioară a căzut peste micul copil.

Din imaginile suprinse de camera video aflată în interiorul instutuței de stat se poate vedea faptul că băiețelul se juca în zona unde era amplasată statueta, iar la un moment, copilul se îndreaptă cu pași repezi spre respectivul monument, ”hipnotizat” parcă de către aceasta.

Pe imaginile de supraveghere se poate observa faptul că tatăl, care era angajat într-o discuție, se afla la doar câţiva paşi de copilul care se uita atent la acea coloană. Ulterior, micuțul urcă pe stativul coloanei care se prăbuşeşte brusc și inexplicabil, peste el. Tatăl a reacționat imediat și a prins parcă din zbor statueta uriașă și greoaie.

Incidentul nu a trezit reacții oficiale din partea edilului Nicușor Dan. De altfel, edilul este o prezență aproape inexistentă în spațiul public pe mai toate problemele cu care bucureștenii se confruntă, scrie media.

Informații despre intrarea în Primărie

Ce se știe în mod sigur este faptul că holul de la intrarea principală a Primăriei București a fost amenajat în anul 2016, dar pe aici intrau, până la instalarea lui Nicușor Dan, doar funcționarii publici, primarul general și invitații acestuia. Aici se organizau expoziții și alte evenimente festive. Accesul pentru publicul larg era total interzis.

Primele reacții

Poliţiştii au deschis un dosar de vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii au ridicat o serie de documente pentru a stabili cine este vinovat pentru producerea accidentului.

Teoretic, după cum se vede și din imagini, pentru care nu trebuie să fii mare inginer pentru a le înțelege, trebuia ca acea statuetă să fie ”legată” cumva, pentru a fi evitate astfel de scene reprobabile, scrie presa.

Tatăl băiețelului nu a putut fi încă audiat fiindcă este sb stare de șoc.

Care este starea copilului

Micuțul băiețel a plecat conștient de la Primărie , dar a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, fiind preluat imediat de medicii de la Terapie Intensivă.

Echipa de la ATI a monitorizat permanent copilul și se fac, în continuare, „investigații biologice și imagistice în vederea stabilirii terapiei optime,” au declarat, marți, reprezentanții spitalului.

Foto: arhiva