Lifestyle

Imaginile care au pornit revolta! Mircea Badea. „L-a omorât în văzul tuturor, în direct”. VIDEO

Imaginile care au pornit revolta! Mircea Badea. „L-a omorât în văzul tuturor, în direct”. VIDEO

Imaginile care au pornit revolta! Mircea Badea. „L-a omorât în văzul tuturor, în direct”. Vedeta a vorbit în emisiunea „În gura Presei” despre cazul care a despărțit societatea americană în două.

George Floyd a fost un bărbat afro-american de 46 de ani. Acesta s-a mutat în Minnesota pentru o viață mai bună, pentru a fi „cea mai bună variantă a lui”. A lucrat la paza unui restaurant. Era cunoscut drept omul care-ți păzește spatele și este acolo când ai nevoie de el.

„Era un uriaș blând, nu făcea rău nimănui” a declarat pentru CNN, fratele lui George. Acest „uriaș bând”, a murit, însă, chiar în orașul în care s-a mutat pentru o viață mai bună.

În timp ce se încerca arestarea lui, a fost pus la pâmânt și un polițist i-a pus genunchiul pe gât. În filmarea care a revoltat lumea se poate vedea că George Floyd cere îndurare, pentru că îl doare și nu poate respira. A închis apoi ochii și în scurt timp a fost declarat mort.

Ofițerul în cauză și alți trei care au participat la acțiune au fost concediați, dar sunt anchetați în libertate. Revolta a scos oamenii în stradă, fiind și manifestări violente. Imaginile sunt traumatizante și au generat o furie mondială, nu doar națională.

Mircea Badea. „E bine, din când în când, să fim afectați emoțional, devenim mai oameni”

Mircea Badea s-a hotărât să difuzeze imaginile neblurate în emisiunea sa, „În Gura Presei”. Acesta a avertizat părinții să-și trimită copiii la culcare. Violența din acest video este extrem. Și, într-adevăr, afectează emoțional.

„Au arestat un afro-american. L-au pus pe burtă, pe asfalt, i-au pus genunchiul pe gât. Deși lumea spunea bă, îl omorâți, nu e o amenințare. Arestați-l și duceți-l la secție, dacă e, nu-l omorâți pe astfalt. L-au asfixiat și a murit.

Imaginile sunt crâncene. Eu am văzut la români, aici, care sunt foarte viteji, tari, duri, nu s-au dat imaginile decât blurate. Eu am văzut imaginile când tocmai ce apăruseră, tocmai ce se întâmplase. Mă uit noaptea la CNN, le-am văzut în emisiunea lui Wolf Blitzer, unde s-au difuzat integral, neblurate.

A avertizat publicul că urmează imagini teribile, vă previn, dar le dau și le-a dat! Imaginile sunt crâncene, eu le dau. Durează minute agonia pe astalt. Omul legii l-a omorât pe ăla fără greață prin asfixiere îndelungată. În văzul tuturor, în direct, la ore de vârf.

Asta s-a întâmplat, e atroce. Sigur să imaginile vă vor afecta emoțional și e foarte bine. O lume în care oamenii să nu fie afectații emoțional e una de plastic, e bine, din când în când, să fim afectați emoțional, devenim mai oameni.” a spus Mircea Badea.

 

Imaginile de la care au pornit revolta.