Lifestyle

Importanța centurii de siguranță la volan: Anunțul Poliției Rutiere

soferi români Sursă foto cristor.dz „Permis pentru viitor”
sursa foto arhiva companiei

Utilizarea centurilor de siguranță în vehicule este esențială pentru siguranța tuturor ocupanților. Această măsură de precauție este deosebit de crucială în cazul unui impact. Centura elimnă riscul de expulzare  în afara mașinii și contribuie la reducerea potențialelor vătămări.

În ceea ce privește transportul minorilor, respectarea acestei reguli devine și mai imperativă. Copiii trebuie să fie asigurați cu centurile de siguranță corespunzătoare vârstei lor sau cu scaune speciale pentru copii, conform prevederilor de siguranță rutieră, scrie antena3.ro. Aceste măsuri simple, dar vitale, contribuie la protejarea vieților și la evitarea consecințelor tragice în cazul unui accident rutier.

„Premiul pentru „Cel mai periculos mod de a transport” 2024 merge către cel care se regăsea în spatele volanului!  Nu este de râs, ci de luat aminte… Oamenii nu sunt niște saci de cartofi, iar, în cazul unui accident, respectivii pasageri, bunica și copilul de 7 ani, nu aveau nicio protecție! Bineînțeles că șoferul a fost sancționat de polițiștii din Buzău, pentru că a pus în pericol siguranța pasagerilor”, a transmis Poliția Română.