Diverse

În câte minute ar trebui să mâncăm. Nutriționist: Doar așa se va instala sațietatea cu adevărat

În câte minute ar trebui să mâncăm. Nutriționist: Doar așa se va instala sațietatea cu adevărat

În câte minute ar trebui să mâncăm. Anca Hâncu, nutriționist, spune că este important să ne lăsăm timp pentru masă, căci doar așa se va instala sațietatea cu adevărat.

„Trebuie să mâncăm așezat, liniștit, cel puțin 20 de minute. Este o recomandare destul de grea. Multă lume mănâncă în 5-10 minute. Încercați să vă lăsați timp pentru masă pentru că doar așa se va instala sațietatea cu adevărat și astfel veți mânca atât cât aveți nevoie”, a spus medicul Anca Hâncu.

Televizorul, inamicul mâncatului

„Aș recomanda să nu mai mănânce lumea în fața televizorului, ci să mănânce separat pentru că astfel oamenii vor reuși să realizeze bogăția alimentelor. Dacă te uiți la televizor în timp ce mănânci sau butonezi telefonul, nu mai simți mâncarea, uiți ce ai mâncat și practic consumi cantități mult mai mari și este periculos pentru sănătate”, a mai spus Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină

Secretul unui mujdei sănătos. Recent, Anca Hâncu a dezvăluit care este secretul său de gospodină pentru un mujdei sănătos.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.