Lifestyle

În ce condiții poate fi dăunător un mic dejun copios? Cum să ne alimentăm sănătos

În ce condiții poate fi dăunător un mic dejun copios? Cum să ne alimentăm sănătos
sursa foto thehill.com

În cadrul unei emisiuni difuzate la Antena3 prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre cum funcționează organismul dimineața. Este sau nu sănătos să luăm micul dejun imediat după ce ne trezim?

În lume există două categorii de oameni: cei care mănâncă dimineața și cei care nu. Dacă vă aflați în prima categorie este necesar să aveți în vedere câteva aspecte pentru a vă alimenta sănătos. Organismul are nevoie de o pregătire înainte de a servi micul dejun, mai exact, trebuie pregătit treptat cu mișcare, lichide și gândire, urmând după aceea să ajungem la acel mic dejun copios care să ne ofere enegie pentru a începe ziua.

„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim”

„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide.

După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor. Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație. Nu se poate face decât dacă îţi iei timpul necesar, pe care viața trebuie să se desfășoare foarte programat și programăm prioritățile. Ce trebuie să fac astăzi, făcut pe puncte.

Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16:18 şi atunci mă concentrez pe acestea”, sunt recomandările oferite de prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Idei de mic dejun sănătos

Servirea micului dejun dimineața ajută organismul să primească nutrienții necesari pentru începerea zilei cu energie și bună-dispoziție. În plus, micul-dejun luat dimineața ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Ce să mănânci dimineața? O omletă din două ouă, câteva nuci şi două roşii; O salată din legume diverse cu măsline, două ouă fierte şi puţină carne; O conservă de peşte cu castraveţi şi roşii; Alune crude şi fructe de pădure; O jumătate de avocado cu brânză şi două felii de pâine integrală. Idei pentru mic dejun 

Pentru cei care vor să piardă din greutate, dimineața este recomandat: 

Avocado – Este bogat în grăsimi sănătoase și ajută la accelerarea metabolismului. 

Legume – Te ajută să te saturi cu puţine calorii. Lângă nuci, alune, ouă sau brânză poţi pune o garnitură de legume: roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei (zucchini) sau morcovi. 

Ouă – Conţin şi grăsimi bune, şi vitamine, şi proteine. 

Peşte – Tot din categoria grăsimilor sănătoase, peştele este un mic dejun ideal. Îţi dă energie pentru întreaga zi şi dă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. 

Fructe de pădure – Sunt pline de antioxidanţi şi, în plus, sunt printre puţinele fructe indicate în cura de slăbire, fiindcă au un conţinut mic de zahăr. 

Seminţe – Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.