Diverse

În loc să împodobească bradul de Crăciun, un bărbat a ales să-și decoreze barba. Și așa a intrat și în Cartea Recordurilor

În loc să împodobească bradul de Crăciun, un bărbat a ales să-și decoreze barba. Și așa a intrat și în Cartea Recordurilor
guinnessworldrecords.com

În SUA există un bărbat pe nume Joel Strasser din Kuna, Idaho, care nu doar decorează holurile, ci și fața, mai exact își decorează barba asemănător unui pom de Crăciun.

Astfel, în data de 02.12.2022, și-a atașat pe propria-i barbă 710 ornamente de sărbători multicolore, obținând titlul record pentru cele mai multe globuri dintr-o barbă .

Cunoscute și sub denumirea de „beardaments”, accesoriile festive pentru păr facial sunt niște bile colorate cu clips.

Aceasta nu este prima dată când Joel poartă o barbă decorată

Astfel,, Joel a spus:

 • „În Decembrie 2019 a fost prima dată când mi-am înfipt un ornament în barbă și prima dată când am doborât recordul”.
 • „De atunci mi-am doborât din nou propriul record în fiecare Crăciun, pe măsură ce îmi îmbunătățeam tehnica bărbăturilor.”

În anul 2019, Joel a doborât recordul pentru prima data, folosind 302 de globuri, apoi în anul 2020 cu 542 de globuri și a treia oară în 2021 cu 686 de globuri.

„Tehnica mea a evoluat și a devenit mult mai specializată de-a lungul anilor în care am doborât recordul. Le-am înfipt la început mult mai întâmplător și de aceea numerele record ale primelor bărbați erau atât de mici. Am descoperit că, dacă acord timp și mă concentrez cu adevărat pe firele individuale de păr de barbă și pe grupuri mici de păr, pot reuși să încadrez mai multe acolo”, a spus Joel.

Potrivit lui Joel, a-ți decora barba nu este atât de ușor pe cât pare, fiind vorba de o procedură plictisitoare care necesită destul de multă răbdare. Procesul de atașare a tuturor celor 710 de globuri pe barbă a durat două ore și jumătate și peste o oră pentru a le îndepărta.

Joel a declarat:

 • „Îmi trage cu adevărat barba. E dureros să ai toate acele fire de păr trase deodată. Toate acele globuri însumează aproximativ cinci kilograme”.
 • „Trebuie să le scot pe toate individual, pentru că fiecare are o clemă minusculă de aligator. Dacă aș încerca să le scutur, probabil că mi-ar smulge barba.”

De asemenea, Joel admite că este util să intri mai întâi într-un spirit de sărbătoare cântând o muzică adecvată de Crăciun. Bărbatul a menționat că globurile (și agrafele de rufe) sunt unele dintre obiectele sale cele mai puțin preferate pe care să le pună în barbă.

În acest context, Joel a spus:

 • „Au arcuri și firele de păr se blochează, ceea ce face aproape imposibil de îndepărtat fără a scoate o mulțime de fire de păr”.
 • „Cred că Q-tips este cel mai bun. Este de fapt moale și confortabil în comparație cu majoritatea lucrurilor pe care le-am înfipt în barbă și mă face să arăt ca Moș Crăciun cu o barbă albă mare și bătrână.”

Joel vrea să doboare și mai multe recorduri

„Odată ce mi-am dat seama că sunt cel mai bun din lume când îmi bag chestii în barbă, am decis să bat cât mai multe titluri record. ..Dacă există un record pentru chestii în barbă, vreau acel titlu!”, a declarat Joel.

Alte recorduri mondiale deținute de Joel

 • Cele mai multe paie de hârtie în barbă– 534
 • Cele mai multe paie în barbă– 312
 • Cele mai multe bețișoare în barbă– 520
 • Cele mai multe tricouri de golf în barbă– 607
 • Cele mai multe furculițe în barbă– 126

 • Cele mai multe scobitori din barbă– 3.500

 • Cele mai multe creioane din barbă– 456

 • Cele mai multe cârlige de rufe pe barbă– 359

FOTO guinnessworldrecords.com

 • Cele mai multe bețișoare puse în barbă într-un minut– 86
 • Cele mai multe creioane puse în barbă într-un minut– 59

Nu numai Joel este mândru de realizările sale

În afară de Joel și prietenii și familia lui sunt mândri de cea mai recentă realizare, deși ei cred că este puțin bizar.

„Ei cred că sunt nebun și cred că sunt într-un fel. Trebuie să fii puțin nebun ca să dobori o grămadă de recorduri cu barba ta”, a spus el.

„Soția mea m-a rugat să-mi tund puțin barba după acest record de zgomote, iar eu am fost obligat și am tuns puțin – nimic major!”

Joel îi încurajează pe cei care ar dori să doboare un record să-și acorde această șansă

Pentru cei interesați, deținătorul recordului mondial a precizat:

 • „Poate fi realizat! Dacă eu pot doborî recordurile mondiale, la fel poți și tu”.
 • „Găsiți o categorie care vă interesează, decideți că o puteți face și exersați până o faceți! Este nevoie de multă muncă pentru ceva la fel de prost ca acesta, dar gloria merită”, scrie guinnessworldrecords.com.