International

Taylor Swift, un nou record. Filmul „Eras Tour” a produs 100 de milioane de dolari

Taylor Swift, un nou record. Filmul „Eras Tour” a produs 100 de milioane de dolari
sursa foto harvard gazzette

Filmul concertului Eras Tour al lui Taylor Swift a devenit un succes excepțional. Vânzările au depășit așteptările cu o săptămână înainte de a ajunge în cinematografe. Distribuitorul său, AMC, spune că vânzările globale de bilete în avans au depășit 100 de milioane de dolari. Adăugând că cererea „a fost incredibilă din momentul în care a fost anunțat pentru prima dată”.

Firma spune că a fost nevoie de mai puțin de 24 de ore pentru ca filmul să bată recordul său pentru cele mai mari vânzări într-o zi. Acest lucru îl face cel mai profitabil film de concert din istorie. Depășind filmul Never Say Never al lui Justin Bieber. Filmul cântărețului canadian, care a amestecat imagini documentare cu reprezentații live, a obținut 99 de milioane de dolari în 2011.

Taylor Swift și „Eras Tour”

Turneul global al lui Taylor Swift este programat să continue până la sfârșitul anului 2024. Acesta este, de asemenea, pe cale să devină cel mai mare din istorie. Vânzările de bilete pe stadioane ar putea ajunge la 1,4 miliarde de dolari. Ceea ce ar depăși recordul deținut în prezent de Elton John pentru turneul său de adio. Filmul turneului Eras Tour urmează să fie lansat în cinematografele din peste 100 de țări vinerea viitoare.

Analiștii estimează că, pe lângă vânzările de bilete în avans, filmul ar putea avea încasări suplimentare. Mai exact, de 100 de milioane de dolari în America de Nord în weekendul de lansare. Cinci filme au generat peste 100 de milioane de dolari la debutul lor în America de Nord în acest an. Printre care Barbie, The Super Mario Bros. Movie și Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Record după record

AMC distribuie, de asemenea, filmul turneului Renaissance al lui Beyonce, care urmează să fie lansat în decembrie. Anul trecut, Taylor Swift a devenit prima artistă din istorie care a avut melodii pe fiecare loc din top 10 al clasamentului american de single-uri. Ea l-a depășit pe Drake, care deținea recordul anterior de nouă single-uri în top 10 în aceeași perioadă din 2021. Beatles a deținut anterior acest record în 1964, cu opt single-uri în top 10.

În august, Spotify a declarat că Swift a mai doborât un record. Devenind prima artistă din istoria platformei de streaming care a atins 100 de milioane de ascultători lunari. Vestea a venit după ce, în iulie, a lansat cel de-al treilea album reînregistrat al ei: „Speak Now (Taylor’s Version)”. Care a ajuns pe primul loc în topurile din SUA și Marea Britanie.

Popularitate și succes

La sfârșitul acestei luni, Swift își va lansa următorul album reînregistrat, 1989 (Taylor’s Version). Artista a prezentat fanilor scandalul și situația în care s-a aflat. Mai exact, problema pieselor sale care au fost vândute de fostul manager.

Taylor Swift, o muziciană din Statele Unite ale Americii, ne prezintă faptul că popularitatea sa atinge cote maxime. Vedeta a încheiat recent un turneu de succes și a doborât mai multe recorduri de vânzări. În plus, serviciul de streaming muzical Spotify a raportat că piesa „Cruel Summer” din 2019 a fost ascultată de peste un miliard de ori. Acest cântec este al cincilea al artistei care atinge acest scor impresionant, conform BBC.