Diverse

În plină iarnă, Vodafone a început curățenia de primăvară. Compania dă afară sute de angajați

În plină iarnă, Vodafone a început curățenia de primăvară. Compania dă afară sute de angajați

Început de an grei pentru angajații Vodafone. Mai marii companiei au luat decizia de a elimina sute de locuri de muncă. Potrivit informațiilor oferite de Financial Times, majoritatea celor care vor fi dați afară sunt din centrul central din Londra.

Decizia restructurării a fost luată în noiembrie anul trecut

Compania are în prezent 104.000 de angajați la nivel mondial, iar un număr de 9400 de suflete lucrează doar în Marea Britanie. Decizia restructurării a fost luată în noiembrie anul trecut, când Vodafone a decis că va lua măsuri de reducere a costurilor, în valoare de un miliard de euro. A existat și un motiv: degradarea condițiilor de pe piață.

Directorul general Vodafone a demisionat

Boardul companiei a fost nemulțumit și de progresele realizate sub conducerea directorului general Nick Read. În perioada în care acesta a fost la conducere cotația acțiunile companiei s-a redus la jumătate, iar Nick Read a demisionat.

Pe 9 ianuarie, s-a decis ca operațiunile Vodfone din Ungaria să fie vândute către compania locală de IT 4iG și fondul de stat Corvinus. Prețul tranzacției se ridică la suma de 1,7 miliarde de euro.

Vodafone are 11,1 milioane de clienți în România

Compania operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și colaborează cu rețele mobile în alte 48 de țări. În luna martie a anului trecut, Vodafone avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV.

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2022, baza de clienți a companiei din România ajungea la 11,1 milioane de suflete. În țara noastră, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane de euro.