Info Actual > Ezoteric > Înălțarea Domnului 2021. Care este semnificația sărbătorii!
Ezoteric

Înălțarea Domnului 2021. Care este semnificația sărbătorii!

Înălțarea Domnului 2021. Care este semnificația sărbătorii!

Înălțarea Domnului 2021. Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Înalţarea Domnului, momentul în care Iisus Hristos s-a ridicat la cer de pe Muntele Măslinilor, de la Ierusalim, la 40 de zile după Înviere.

Înălţarea Domnului este din anul 1920 şi Ziua Naţională de Cinstire a Eroilor. În biserici şi în faţa monumentelor vor fi oficiate ceremonii de comemorare a celor ce şi-au pierdut viaţa în războaie.

În a 40-a zi după Înviere, Iisus Hristos s-a arătat pentru ultima dată ucenicilor, după cum relatează evangheliile și cartea “Faptele Apostolilor”. Această ultimă întrevedere a avut loc pe Muntele Măslinilor lângă Ierusalim.

Iisus le-a spus ucenicilor să nu se depărteze de cetate, pentru că peste 10 zile aveau să se îmbrace cu putere de Sus, puterea ce-i va face convingători în misiunea lor. Se referea la coborârea Duhului Sfânt, informează RRA.

Înălțarea Domnului 2021. După aceste ultime cuvinte, spun cărțile Noului Testament, Iisus s-a înălțat la cer, ducând cu sine, la Dumnezeu, firea umană transfigurată prin jertfă și înviere. Înălțarea Domnului este și Ziua Eroilor.

Sunt pomeniți eroii astăzi pentru că ei au mers pe același drum ca și Isus Hristos, prin sacrificiu de sine spre înălțare. Astăzi, în fața bisericilor și a monumentelor eroilor au loc slujbe de pomenire, iar la ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase în semn de recunoștință față de cei care s-au jertfit pentru neam, credință și țară.

Cu prilejul Înălţării Domnului, Radio România Cultural şi Antena Satelor vor transmite în direct, de la ora 10:00, Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Şi Ministerul Apărării va organiza ceremonii militare şi religioase dedicate celor căzuţi la datorie în războaie sau în teatrele de operaţiuni.