Info Actual

Info Actual > Social > Încă un deces după tragedia de la Matei Balș. Bilanț îngrijorător
Social

Încă un deces după tragedia de la Matei Balș. Bilanț îngrijorător

Încă un deces după tragedia de la Matei Balș. Bilanț îngrijorător

Bilanțul tragediei de la institutul Matei Balș a crescut, iar numărul total al deceselor a ajuns la 23, după ce un alt pacient evacuat din Pavilionul 5 al spitalului, în 29 ianuarie, a încetat din viață. 

A fost înregistrat un nou deces după tragedia de la Matei Balș.

Încă un pacient a murit în urma tragediei de la Institutului Naţional de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. În acest moment, numărul deceselor înregistrate de autorități după incendiul devastator a ajuns la 23.

Reamintim faptul că Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a luat foc pe data de 29 ianuarie 2021. Peste o sută de persoane au fost evacuate cu ambulanțele și transportate la alte spitale. Forțe impresionante de urgență au acționat la capacitate maximă pentru a face față intervenției.

Amintim că aseară a avut loc o atenționare de incendiu la Institutul Marius Nasta din Capitală. O anchetă este în desfăşurare la  Marius Nasta în urma incidentului de aseară, când instalaţia de climatizare a unităţii mobile de tratare a pacienţilor bolnavi de COVID a scos un fum puternic.

Echipajele de intervenţie au acţionat rapid şi au închis unitatea, iar pacienţii au fost mutaţi în clădirea spitalului. Nimeni nu Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că a fost un incident minor.

„Putem spune că e totul în regulă, a fost un incident minor, cu o sperietură mare însă. Viața niciunui pacient nu a fost pusă în pericol, cu toții au fost transferați în secții ale Institului Marius Nasta. Vorbim despre un echipament care a fost verificat tehnic ultima dată acum două lun”, a declarat Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit RRA.