Info Actual

Info Actual > Diverse > Incendiu devastator la Suceava. O biserică arde din temelii. Zeci de pompieri se luptă cu flăcările
Diverse

Incendiu devastator la Suceava. O biserică arde din temelii. Zeci de pompieri se luptă cu flăcările

Incendiu devastator la Suceava. O biserică arde din temelii. Zeci de pompieri se luptă cu flăcările

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seară, la biserica de lemn din satul Brodina de Sus, judeţul Suceava, focul cuprinzând şi clopotniţa.

Pompierii intervin cu zece autospeciale pentru a stinge flăcările, până în prezent nefiind semnalate victime.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), incendiul a izbucnit la biserica din satul Brodina de Sus (Izvoarele Sucevei).

Incendiul se manifestă generalizat la construcţia din lemn, fiind afectate biserica şi clopotniţa, pe o suprafaţă de aproximativ 350 de metri pătraţi, fără posibilităţi de propagare.

„Până la acest moment, nu sunt victime sau persoane surprinse”, a transmis IGSU.

Pentru stingerea incendiului acţionează 10 maşini de stingere, atât de la ISU Suceava, cât şi de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile apropiate.

„Intervenim la incendiu la biserică și clopotniță. Este ardere generalizată. Intervin pompierii militari de la mai multe subunități și SVSU-urile din zonă. În total, la fața locului, vor ajunge 10 autospeciale”, anunță ISU Suceava.