Lifestyle

Incendiu greu de stins in Bucuresti! Cat se va mai simti mirosul neplacut

Mai multe autospeciale de pompieri intervin la această oră pentru a stinge incendiul izbucnit aseară pe platformele unor ferme de porci din nordul capitalei, în zona localității Periș.

Este vorba despre o ardere mocnită, cu degajare puternică de fum. Aceasta este cauza pentru care stațiile de măsurare a calității aerului din nordul Bucureștiului au înregistrat depășit până la limita de alertă.

Alături de pompieri se află reprezentanții Ministerului Mediului și comisarii Gărzii de Mediu. Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov:

Daniel Vasile: În acest moment, la incendiul care se manifestă între localitățile Dârza şi Periş acţionează două autospeciale de pompieri. Este vorba despre un incendiu de vegetație uscată și alte materiale combustibile, pe o fostă platforma unde au fost deversate dejecţii de la o fermă de porci.

Se intervine de la distanță, pentru că particularitățile zonei nu permit deplasarea autospecialelor de intervenție în apropiere. Este vorba despre o ardere mocnită, cu o degajare de fum, iar acest lucru implică o durată de intervenție mai lungă.

Nu sunt persoane rănite, este un teren extravilan între cele două localități, iar zona este delimitată, incendiul nu se poate extinde, a spus Daniel Vasile pentru Rador.