Lifestyle

Incendiu violent la Mănăstirea Râmeț! Focul ar fi fost pus intenționat

Incendiu violent la Mănăstirea Râmeț! Focul ar fi fost pus intenționat. Joi seară, la Mănăstirea Râmeț din județul Alba, a izbucnit un incendiu extrem de violent. Pompierii au intervenit cu forțe sporite pentru a stinge flăcările.

A ars magazia de lemne în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 600mp. Deasemenea, și aproximativ 1500m3 de material lemnos, care era depozitat în magazia de lemne.

Conform unei declarații a reprezentanții ISU, cauza probabilă de incendiu a fost stabilită ca acțiune intenționată. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și continuă cercetările pentru a vedea exact cine se face vinovat.

incendiu ramet

E al doilea incendiu la această mănăstire

Stingerea incendiului a durat mai bine de 8 ore. Acesta a fost localizat și lichidat în limitele găsite fără ca acesta să se extindă la vecinătăți, la ajungerea fortelor de intervenție întreaga magazie arzând generalizat.

”Ținem să mulțumim pe această cale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale Orașului Teiuș, comunei Stremț și personalului mânăstirii care a încadrat mașina de intervenție aflată în dotarea Mănăstirii Râmeț pentru modul deosebit de profesionist și efecient prin care au sprijinit intervenția”, se arată într-un comunicat de presă.

Este cel de-al doilea incendiu care se produce în ultimul an la mănăstirea Râmeţ, cel mai vechi aşezământ monahal ortodox din Transilvania.

În iulie 2019, focul a cuprins o suprafaţă de 400 de metri din acoperişul clădirii de chilii. Incendiul a fost lichidat atunci după aproximativ 14 ore de intervenţie a peste 100 de pompieri.