Actual

Incendiu violent pe litoralul din apropierea Marsiliei. 800 de hectare de vegetatie au fost devastate!

Incendiu violent pe litoralul din apropierea Marsiliei. 800 de hectare de vegetatie au fost devastate!

Incendiu violent pe litoralul din apropierea Marsiliei. 800 de hectare de vegetatie au fost devastate! În Franţa, mai multe campinguri de pe coasta mediteraneană la vest de Marsilia au fost evacuate după ce un incendiu violent a devastat deja 800 de hectare de vegetație. Turiştii au fost regrupaţi pe plajă, ca urmare a înaintării focului conform informațiilor furnizate de poliție.

Şi în centrul Italiei de mai multe zile în zona orașului Laquila pompierii au fost mobilizați să stingă un incendiu de vegetație care s-a extins din munți până în zona de câmpie. În zonă sunt și 2.000 de cetățeni români din cei 26.000 înregistrați în întreaga regiune Abruzzo.

Îngrijorarea este tot mai mare, cu cât în ultimele ore, din cauza unui vânt puternic, flăcările s-au apropiat tot mai mult de locuințele din zona Monte di Petino. Operațiunile de stingere a flăcărilor cu avioane și elicoptere de intervenție au fost intensificate. La fața locului, pe lângă pompieri, se află și voluntarii protecției civile, armata, forţele de ordine și poliția locală. Până la ora actuală nu au fost descoperite persoanele care au declanșat incendiul, transmite Rador.