Info Actual > Economic > Încep lucrările pe un nou tronson al autostrăzii Sibiu – Pitești. Va fi un plus și pentru turism!
Economic

Încep lucrările pe un nou tronson al autostrăzii Sibiu – Pitești. Va fi un plus și pentru turism!

Încep lucrările pe un nou tronson al autostrăzii Sibiu - Pitești. Va fi un plus și pentru turism!

Încep oficial lucrările la Secţiunea 5 Piteşti-Curtea de Argeş a viitorului tronson de autostradă Sibiu-Piteşti, parte a Coridorului Pan-European. De această parte de drum se ocupă o firmă din Italia.

Astăzi e încep oficial lucrările tronsonului de 30 de kilometri din Autostrada A1, dintre Pitești și Curtea de Argeș. Termenul de execuție este de patru ani, iar valoarea proiectului este de 1,7 miliarde de lei.

Reporterul Radio România Actualități, Alex Lancuzov, spune ce impact economic va avea șantierul pentru județul Argeș și cum trebuie să arate imobilizarea constructorului.

Antreprenorul din Italia, care a intrat deja în teren, a promis că peste 1.100 de drumari și 600 de utilaje vor lucra la foc continuu pentru a termina la timp cei 30 de kilometri de autostradă.

Esențiale în următoarea etapă trebuie să fie asigurarea aprovizionării cu materiale de construcții, monitorizarea graficului de lucrări din teren și stabilirea rutelor pe care camioanele grele vor merge către zonele de șantier, drumurile fiind deja aglomerate între Pitești și Râmnicu Vâlcea, dar și către Curtea de Argeș și Transfăgărășan, a explicat pentru Radio România Actualități, Mariana Ioniță, șefa Companiei de Drumuri.

Nu ne dorim prin traficul autostrăzii să bulversăm traficul turistic

Mariana Ioniţă: Ce vom cere antreprenorului prin echipele noastre, care vor fi destinate exclusiv monitorizării acestui șantier, este să îşi asigure mobilizarea în mod progresiv, împreună cu antreprenorul. Vrem ca să vedem şi de unde se aprovizionează dumnealui, în special cu agregatele, să stabilim nişte trasee, pentru că nu ne dorim prin traficul autostrăzii să bulversăm traficul turistic.

Autostrada este vitală pentru uzina auto de la Pitești, cel mai mare investitor în economia României, dar va fi un plus și pentru turism, în special pe traseul Transfăgărășanului, spune Dan Ionescu, președinte executiv Asociația Oamenilor de Afaceri din Argeș.

Dan Ionescu: Acest tronson, care este numai în județul Argeș, Pitești, Curtea de Argeș, este de maximă importanță, el bineînțeles că va angrena foarte multă forţă de muncă la nivelul județului Argeș, e adevărat că din construcții. Transfăgărășanul, potențialul lui nu este, practic, nici la jumătate folosit. Sunt convins că lucrurile vor crește.

Din cele cinci loturi ale Autostrăzii A1, Sibiu-Pitești, se mai lucrează doar pe prima secțiune, în Sibiu, Boița, de 13 kilometri, cu termen de finalizare sfârșitul anului viitor.