Lifestyle

Începe campania de vaccinare anti-COVID-19. Mesajul unui medic

Începe campania de vaccinare anti-COVID-19. Mesajul unui medic

Începe campania de vaccinare anti-COVID-19. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat într-o emisiune TV că ncepe campania de vaccinare anti-COVID-19. Vaccinurile ar putea fi administrate între Crăciun și Anul Nou.

Se începe vaccinarea în România

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

România va primi de la BioNTech și Pfizer o tranșă inițială de 10.000 de doze de vaccin. În primă fază vor fi vaccinați anagajații ai spitalelor.

Vaccinarea va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE

„Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a transmis Gheorghiță, potrivit doctorulzilei.ro.