Social

Incepe sezonul estival. O parte din hotelurile de pe litoral pregătite

Incepe sezonul estival. O parte din hotelurile de pe litoral pregătite. Peste 100 de hoteluri de pe litoral îi așteaptă pe turiști, începând de astăzi, când se deschide sezonul estival. Hotelierii cred că săptămâna aceasta 10.000 de români se vor caza în stațiunile de la malul mării. Totul se va întâmpla în condiții de siguranță.

De astăzi se deschid terasele și plajele, iar 1 iunie, deși neoficial, dă practic startul mult așteptatului sezon estival. Pe litoral, vremea se anunță frumoasă pentru prima zi de vară calendaristică. Va fi cer senin, iar temperaturile vor ajunge la 20-21 de grade.

Nerăbdarea oamenilor de a ieși la aer după restricțiile impuse de autorități a fost evidentă în ultimele săptămâni, iar stațiunile s-au animat deja în weekend, când mii de localnici și turiști au luat la pas falezele din staţiuni. Mulţi dintre ei au ignorat regulile de distanțare, fie că au stat pe plajă să admire marea sau la coadă pentru a cumpăra o înghețată sau o porți de hamsie.

De astăzi se vor putea așeza și la terase, iar respectarea măsurilor de prevenție nu va fi ușor de gestionat de către proprietarii acestora: folosirea aparatelor cu gel dezinfectant, intrări și ieșiri separate, cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, distanță de 2 m între mese, obligativitatea personalului care servește clienții de a purta măști și mănuși. Şi pe plajă șezlongurile vor fi așezate la 2 m distanță și dezinfectate după fiecare folosire, iar turiștii vor avea culoare unidirecționale de acces