Social

Începerea anului școlar. Monica Anisie a hotărât: „Decizia este la nivel de unitate de învățământ”

Începerea anului școlar. Monica Anisie a hotărât: „Decizia este la nivel de unitate de învățământ”.

Monica Anisie a vorbit miercuri seara, la B1 TV, despre decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri, decizie care va fi luată de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ.

„Decizia este la nivel de unitate de învăţământ, adică la consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu”, a spus Anisie.

Ministrul Educației consideră că autonomia locală poate rezolva mult mai eficient problemele apărute din cauza pandemiei.

„Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local, aceștia pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a explicat ministrul.

Despre normele sanitare elaborate de Ministerul Sănătății

Anisie a mai spus că Ministerul Sănătății a elaborat norme sanitare pentru derularea cursurilor, care prevăd și măsuri pentru copiii care suferă de anumite afecțiuni. Aceștia, la cererea părinților și cu avizul medicului de familie sau a unui medic specialist, vor prezenta școlii o cerere pentru desfășurarea activității în sistem online.

„În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare. Ştiţi foarte bine că în Legea 55 – legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă – a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice”, a mai spus ministrul Educației.